Terug naar Nieuwsoverzicht

Anne van Dam klaar voor volgende stap

12 december 2017

Anne van Dam, Nederlands beste golfster, is klaar voor een volgende stap in haar topsportcarrière. Per 1 januari 2018 verruilt zij Golf Team Holland - waarvan zij sinds 2015 onderdeel uitmaakte - voor een nieuw management. Op dit moment staat Anne op de 146e positie van de wereldranglijst en is de tijd rijp voor een volgend hoofdstuk. De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie zal op sportief gebied ondersteuning blijven bieden tijdens haar ‘Road to Tokyo 2020’ en daarna.

Internationaal succes ligt aan haar voeten

Anne heeft bewezen dat zij al op zeer jonge leeftijd meekan met de Europese top. In 2016 behaalde Van Dam haar eerste overwinning op de Ladies European Tour (LET) op het Xiamen Open in China. Waar zij in 2016 op een 17e plaats eindigde in het eindklassement van de LET, staat zij op dit moment op de 5e positie. In 2017 stond alles in het teken van het zeker stellen van deelname aan de LPGA Tour in Amerika. Helaas is dit doel op een haar na niet bereikt, maar wel verzekerde zij zichzelf van speelrechten op de Symetra Tour, waardoor ze erin is geslaagd om zowel sportief als financieel op eigen benen te staan. De doelstelling van Golf Team Holland is altijd geweest om aankomende golfprofessionals te begeleiden bij de start van hun carrière. Waarna ze vervolgens de volgende stap kunnen zetten met nieuwe partners en sponsoren. Over dit laatste zal binnenkort meer informatie volgen.
Anne de 4e speelster die we met GTH hebben kunnen klaarstomen voor het volgende hoofdstuk in haar sportcarrière.

Golf Team Holland trotse ‘hofleverancier’

Pieter Bijnen, directeur van Golf Team Holland (GTH), reageert trots op de stap die Anne maakt. “Ze is de afgelopen drie jaar het gezicht geweest van het team en wij hebben haar met veel plezier al die jaren ondersteund. De volgende stap sluit naadloos aan bij onze doelstelling.” GTH ondersteunt en adviseert startende golfprofessionals aan het begin van hun professionele sportcarrière. “Na Joost Luiten, Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel is Anne de 4e speelster die we met GTH hebben kunnen klaarstomen voor het volgende hoofdstuk in haar sportcarrière. Hier ben ik enorm trots op.” Anne is op haar beurt zeer dankbaar voor de samenwerking met GTH: “de afgelopen jaren heb ik mij volledig kunnen focussen op mijn golfspel, wat ervoor gezorgd heeft dat ik enorme progressie heb geboekt. Vluchten boeken, management en de financiële steun hebben ervoor gezorgd dat ik nu deze stap kan maken.”

Anne blijft verbonden aan de NGF en TeamNL

De sportieve ondersteuning en coaching die Anne nodig heeft om als speelster van TeamNL haar olympische droom waar te maken, blijft de NGF haar uiteraard geven. “Anne is voor het Nederlandse golf een voorbeeld voor veel jonge, getalenteerde meisjes. Zij blijft onderdeel van het Nederlands team en wij doen er op sportief vlak alles aan om deelname aan Tokio 2020 mede mogelijk te maken”, aldus Jeroen Stevens, directeur NGF. De rol van Maarten Lafeber, bondscoach van de NGF, is in deze niet te onderschatten. “Maarten heeft nauw contact met mijn coach David Dickmeis om mijn ontwikkeling goed te blijven volgen. Het is heel waardevol om kennis en ervaring met Maarten uit te wisselen en regelmatig samen te trainen en spelen, dit komt in de nieuwe situatie hopelijk nog meer tot uiting”, vult Anne aan.

Golf Team Holland blijft bestaan

Met het vertrek van Anne van Dam heeft GTH in 2018 geen actieve spelers of speelsters. Het Nederlands talent ontwikkelt zich positief, maar tegelijk stelt GTH strenge eisen om aanspraak te kunnen maken op de ondersteuning en begeleiding. ING Private Banking en alle andere sponsoren van GTH blijven de komende jaren het initiatief van GTH ondersteunen. Zij zijn ervan overtuigd dat potentieel talent ondersteund moet worden om de eerste jaren als professional zo goed mogelijk door te komen en de kans van slagen als professioneel golfer te vergroten.