Terug naar Nieuwsoverzicht

Ruim 1,1 miljoen 'ballen' voor de golfsport

1 juli 2017

Bij het afdrachtsmoment in april is door de Nederlandse Loterij de afdracht over 2016 bekend gemaakt. De Nederlandse Loterij heeft een heldere ambitie: Nederland gelukkiger en gezonder maken. De hele opbrengst wordt geïnvesteerd in de Nederlandse samenleving, sport en goede doelen. De totale afdracht over 2016 is het mooie bedrag van: 149 miljoen euro voor de sport.
€ 1.106.052 voor golf

Op vrijdag 2 juni ontving de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie de officiële cheque t.w.v. € 1.106.052. Met deze bijdrage kan de NGF verder haar doelen nastreven zoals beschreven in het Meerjaren Beleidsplan. Met name de plannen op het gebied van Sportief Beleid en daarmee het vergroten van de sportparticipatie van jeugd, families, senioren en voor golfers et een fysieke beperking, kunnen verder worden doorgevoerd alsmede de groene ambities op het gebied van een duurzame ontwikkeling in golf.  

Samen naar meer en beter golf

Naast de bijdrage van de Nederlandse Loterij en met medewerking van de Hoofdsponsor ING Private Banking, overige sponsoren en partners wordt middels projecten als RAAK!, De Golf Academie en de app GOLF.NL invulling gegeven aan de ambities. Namens alle golfers in Nederland en de golfclubs dankt de NGF de Nederlandse Loterij en haar overige sponsoren en partners voor het vertrouwen in onze samenwerking.

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.