Terug naar Nieuwsoverzicht

Haarlemmermeersche scoort het best

13 juni 2017

Op maar liefst 82 banen (peildatum 17 mei) zijn in totaal 3.748 vogels van 167 soorten geteld. Daarmee werd het vorige 'record': 3.503 vogels, 163 soorten op 76 golfbanen gebroken. Op Golfbaan Stippelberg in het Brabantse Bakel werden de meeste soorten vogels geteld: 83 – van aalscholver tot zwartkop.

De club uit het Noord-Hollandse Cruquius is de winnaar van de actie ‘jouw birdies zijn geld waard’ die op alle bij de NGF aangesloten golfverenigingen kon worden gespeeld.

Vogels zijn in meerdere opzichten belangrijk in golf. Naast de wedstrijd op de clubs werden er ook ‘echte’ vogels geteld: op zaterdag 6 mei vond in samenwerking met Vogelbescherming Nederland de achttiende editie van de jaarlijkse Bird Watching Day plaats. Er deden dit jaar meer banen mee dan ooit: 84. De spotters telden in totaal 3.820 vogels. En er werden 167 verschillende soorten waargenomen.


In de periode van 6 tot en met 14 mei (Vogelweek) maakten de leden van de Haarlemmermeersche Golfclub de meeste netto birdies, eagles en albatrossen op hun 27-holes baan. Voor deze prestatie ontvangt de Haarlemmermeersche een cheque ter waarde van duizend euro die kan worden gebruikt voor aankopen in de winkel van Vogelbescherming Nederland. Voor de telling werd gebruikgemaakt van de Stern Birdieranking, een onderdeel dat in de GOLF.NL app zit. Heb je die nog niet, dan kun je hem downloaden in de App Store (Apple) of de Play Store (Android).


Stern is partner van de NGF en besteedt bewust aandacht aan de gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu op korte én op langere termijn. En zet zich tevens in voor een betere leefomgeving van vogels.

Caroline Bender overhandigd de cheque

Over Stern
Het Stern automotive concern is al jaren een waardevolle partner in onze missie om het leefgebied van de Nederlandse vogels te verbeteren. De Stern-dealers, die bij elkaar 21 automerken vertegenwoordigen, hebben zelfs vogelnamen om de betrokkenheid met de Nederlandse vogel te accentueren. Een aantal voorbeelden van Stern-dealers zijn Stern Auto (Mercedes-Benz), Svala Auto (Volvo), Heron Auto (Audi en Volkswagen) en Jager Auto (Jaguar en Land Rover). Stern is ook in toenemende mate actief op het gebied van financiële diensten en mobiliteitsdiensten zoals leasing, verhuur, onderhoud, schadeherstel, wagenparkbeheer en elektrisch vervoer.