Terug naar Nieuwsoverzicht

Aan de slag met Olga en Tom

2 juli 2017

Speciaal voor de sporter op leeftijd stimuleert Omroep Max via het platform Max Vandaag haar leden om lekker in beweging te komen en blijven. Iedere maand wordt een andere sport uitgelicht. En, u raad het al, deze maand is dit golf.

MAX Vandaag heeft de hulp van de NGF ingeschakeld om voor de de golfende 50+er een aantal tips uit te werken. De tips zijn uitgewerkt in vijf korte filmpjes met ieder zo'n 5 à 7 tips. In totaal wordt zowel de beginnende als de actieve golfer gestimuleerd om in beweging te blijven. Tips rondom een gezonde voeding voor en tijdens de 9 of 18 holes, voor een goede warming-up, de juiste houding en geschikt of aangepast materiaal.

De opnames zijn gemaakt op De Goyer, waar tevens 5 maal 2 personen een beginnerscursus mochten doen middels de lezersactie in het magazine van Omroep Max. De NGF is verheugd dat Omroep Max het initiatief heeft genomen om deze filmpjes in productie te nemen en heeft met veel plezier de kennis overgedragen. Vanuit de afdeling Sportief Beleid en het Cluster 50+ van NOC*NSF is het mooi materiaal om de senioren golfer te blijven activeren en motiveren. 

Olga, Tom en Alexander

Olga Commandeur (58), vooral bekend van het MAX-programma Nederland in beweging, speelt al jaren fanatiek golf: " voor mij is golf als sport én vrijetijdsbesteding iedere keer een geweldige ervaring". Samen met Olga gaat voormalig Wilmbledon Kampioen Tom Okker (inmiddels 73,  maar zo fit als een hoentje) aan de slag. Tom is zeer actief in de seniorencompetitie en heeft al vier keer een hole-in-one geslagen! Alexander Renders is sinds 2007 als Accountmanager Sportief Beleid in dienst bij de NGF. Zijn kennis vanuit de tijd dat hij golfprofessional was, heeft inmiddels geresulteerd in het platform De Golf Academie. 

Gedurende de uitzending van 'Tijd voor MAX' op vrijdag 12 mei was Olga Commandeur ook aanwezig. Zij attendeerde de kijker (vanaf minuut 29) ook nog eens op de video's en deelde haar leuke ervaring met Tom en Alexander. "we laten zien dat het hartstikke leuk is om te golfen. Lekker socializen en met elkaar in beweging zijn."


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.