Terug naar Nieuwsoverzicht

Resultaten Open Golfdagen 2017

4 mei 2017

Het weekend van 8 & 9 april stond voor veel golfbanen in het teken van de Open Golfdagen. Meer dan 8.000 bezoekers op 120 golfbanen in Nederland. Een prachtig aantal, maar iets minder dan vorig jaar. De campagne ‘Ik neem je mee!’ leverde met 1.400 deelnemers een flinke bijdrage aan de Open Golfdagen en de vraag is, moeten we dit als golfbranche niet vaker en groter opzetten? Een terugblik op de Open Golfdagen van april 2017.

Evaluatie onder bezoekers.

Na afloop van de Open Golfdagen is er onder ruim 1.000 bezoekers een enquête uitgezet. Deze enquête is ingevuld door maar liefst 430 bezoekers en geeft daarmee een representatief beeld van wat bestaande en nieuwe golfers van de Open Golfdagen vinden.
31% van de bezoekers kreeg geen persoonlijke reactie of welkom van de golfbaan na zijn/haar aanmelding
De gastvrijheid op de golfbanen werd gemiddeld met een 8,3 beoordeeld en 90% van de bezoekers was tevreden met het programma van de Open Golfdag die ze bezocht hebben. Tevens gaf 85% van deze bezoekers aan dat ze na hun bezoek aan de Open Golfdag vaker een golfbaan zouden willen bezoeken. Een enorme kans, mits we gaan nabellen en -mailen; werk aan de after-sales-winkel dus. Opmerkelijke uitkomst was ook dat 31% van de bezoekers aangaf na de aanmelding via www.opengolfdag.nl en na afloop van zijn/haar Open Golfdag geen reactie van de golfbaan gehad te hebben. Dit werd ook bevestigd door de golfbanen zelf die aangaven van 35% van de bezoekers geen contactgegevens genoteerd te hebben.

Campagne ‘Ik neem je mee!’

Nieuw dit jaar was dat bestaande golfers met de campagne ‘Ik neem je mee!’ opgeroepen werden om hun niet-golfende vrienden en familie uit te nodigen om kennis te maken met golf tijdens de Open Golfdagen. Via opengolfdag.nl hebben ruim 700 golfers hier gehoor aan gegeven door iemand mee te nemen. 71% van hen gaf na afloop aan dat ze zonder de uitnodiging van een vriend(in)/familie niet naar de Open Golfdagen zouden gaan. Iets om te onthouden dus!

71% van de bezoekers gaf aan niet zelf of alleen naar een Open Golfdag zouden gaan

Benieuwd naar de volledige evaluatie en de specifieke reacties van bezoekers op uw Open Golfdag? Stuur een mail naar info@opengolfdag.nl. De Open Golfdagen door de ogen van de bezoeker: bekijk de video van bezoekers aan IJsselweide hier.