Terug naar Nieuwsoverzicht

NGF en Dirk Kuyt Foundation slaan handen ineen

1 juli 2017

Aan de vooravond van de eerste Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag hebben de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) en de Dirk Kuyt Foundation het startsein gegeven voor een samenwerking tot eind 2019.

De Dirk Kuyt Foundation speelt een actieve rol in het bevorderen van sport en beweging voor mensen met een beperking. De NGF streeft datzelfde doel na in de golfsport. Ramón van Wingerden (NGF) en Dirk Kuijt bekrachtigden deze week de overeenkomst tussen beide organisaties. 

De samenwerking wordt al zichtbaar bij de eerste editie van de Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag op zaterdag 3 juni 2017. De NGF verzorgt op deze dag golfclinics voor de deelnemers.

De Dirk Kuyt Foundation speelt op zijn beurt de komende jaren een rol bij het NK Minder Validen Golf, waar onder meer clinics ten behoeve van de breedtesport worden aangeboden.

Aan de eerste Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag bij Quick Boys in Katwijk doen bijna 600 sporters mee. ‘Met deze dag creëren we voor sporters met een beperking het podium dat zij verdienen’, aldus Dirk Kuyt. ‘Het is al jaren een droom van mij om verschillende aangepaste sporten hun NK te laten spelen op één dag, op één locatie. Dat dit nu gaat gebeuren is echt fantastisch.’

Voor meer informatie en het programma van de eerste Kampioenendag, kijk hier.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.