Terug naar Nieuwsoverzicht

Onderwijsstaking kans voor sport!

2 oktober 2017

Komende donderdag 5 oktober wordt er gestaakt in het primair onderwijs. Zodoende hebben kinderen een extra vrije dag. Veel hockey- en voetbalclubs hebben clinics georganiseerd voor schoolkinderen. Sommige initiatieven blijken een uit de hand gelopen grap, maar een zeer gewenste oplossing voor ouders en kinderen.

Hockeyclub Rotterdam zet de trend

Hoofdklasser Rotterdam, een van de eerste clubs die insprong op de onderwijsstaking, heeft de inschrijving voor de clinic inmiddels moeten sluiten. ‘We hebben vierhonderd aanmeldingen. Dat is een complete basisschool’, zegt Alexander Bakker, woordvoerder van Rotterdam. ‘Dat hadden we in onze stoutste dromen niet verwacht. Lees meer over dit initiatief van HC Rotterdam en de andere hockeyclubs. 

Naast de hockeyverenigingen zijn er ook veel zwembaden extra geopend voor vrij zwemmen en worden bij andere sportclubs extra clinics en trainingen gegeven óf gewoon de accommodatie ter beschikking gesteld voor de opvang van kinderen.

Haak je als golfbaan ook in?

We zijn benieuwd of er ook golfbanen inhaken en deze kansen grijpen. Mocht je op ideeën zijn gebracht en heb je tips nodig, dan zijn deze te vinden in de relateerde artikelen onderaan deze pagina. Voor sommige tips is het wellicht nu wat kort dag, maar een half dagje inspanning en een creatief team kan nog wonderen doen. In november komt er waarschijnlijk nog een tweetal stakingsdagen op de agenda. 

Vul de Albert Heijn sportmomenten aan

Mocht je als baan zijn aangesloten bij de Albert Heijn Spaaractie dan kun je het aanbod van aanstaande donderdag nog aanvullen. Onderstaande gerelateerde artikelen kunnen daarbij helpen.