Terug naar Nieuwsoverzicht

Finaledag NGF Familietoernooi 2017

9 oktober 2017

Afgelopen zondag 8 oktober was het weer tijd voor de finaledag van het traditionele NGF Familietoernooi. 110 mensen verzamelden bij de Nunspeetse om in de bruto of netto categorie voor de familieschalen te strijden.

Op de finaledag waren dit jaar 110 mensen aanwezig. Vorige jaren werd er de week voorafgaand aan de landelijke finale ook nog een landelijke halve finale gespeeld. Deze halve finale is in 2017 verwerkt in de resultaten zodat er op de finaledag meer mensen tegelijk op de been zijn op één locatie. 

Veel variatie in koppels

Vanwege de meerdere koppels op de finaledag was er direct meer variëteit in de koppels te zien. Evelien Heyster - 'regeltante' van het toernooi - vult aan: "Je ziet op zo'n dag toch meer plezier terug tussen een oom met zijn jonge, maar leuk golfende neef en er deden twee kleine guppies mee die met een veel te grote pet door de baan strompelden. Als dan ook het weer ons nog positief gezind is, kan ik alleen maar tevreden en trots terugblikken op deze finaledag".

De winnaars en winnaressen

De winnaars in de bruto score zijn lid bij de De Haenen: Albert-Jan van der Wal en Rick Huisman (33 punten). De winnaars in de netto score zijn lid bij de De Goyer Golfclub: Duco Marinissen en Alexander Molhuysen (50 punten)

Verder viel nog een aantal dames en heren in de prijzen met de spelelementen die bij golf nog wat extra uitdaging bieden, waaronder; 

De longest drive bij de dames: Ingrid Verbakel en Elise Boehmer
De longest drive bij de heren: Duco Marinissen en Jesper Kerstens
Neary: Roel Brand en Anouk Klarenbeek

Meedoen is belangrijker dan winnen

De opbrengsten van het Familietoernooi komen ten goede van het Jeugdsportfonds. In Nederland groeit circa één op de acht kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie van de sportclub. Ook in de golfsport zijn er kinderen die dankzij het Jeugdsportfonds kunnen golfen en dat worden er dankzij de opbrengst van het Familietoernooi meer. Door de samenwerking hoopt de NGF dat golf voor alle kinderen toegankelijk wordt. Via het programma GOLF RAAK! komen kinderen voor het eerst en herhaald in contact met de golfsport en met het Jeugdsportfonds wordt een drempel weggenomen om lid te worden van een golfclub wanneer geld een rol speelt.