Terug naar Nieuwsoverzicht

De NGF gaat verhuizen naar DeWeerelt

9 oktober 2017

Per 1 november gaat de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) samen met de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), het Watersportverbond en de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) verhuizen naar het verzamelpand DeWeerelt aan de Orteliuslaan 1041 te Utrecht, waar wij onze krachten gaan bundelen. In verband met deze verhuizing zullen wij van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 oktober niet altijd optimaal bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip hiervoor.
Naast deze vijf grote sportbonden wordt er ook gebruikgemaakt van deze locatie door Gehandicaptensport Nederland, Kenniscentrum Sport, NOC*NSF, Special Heroes, Special Olympics Nederland, Sportivents, TIG Sports en De Werkgevers in de Sport (WOS). Allemaal partijen die een hart hebben voor de sport en elkaar verder kunnen en willen helpen. Die bundeling van kennis en kunde hebben we vertaald in de nieuwe naam van ons pand: DeWeerelt.

https://tracking.ngf.nl/7436/0/7322/DeWeerelt300.png

Welkom in DeWeerelt!
DeWeerelt is dé ontmoetingsplek, centraal in het land, voor iedereen met een hart voor sport. DeWeerelt is niet zomaar een naam. Hij verwijst naar de locatie van het pand, aan de Orteliuslaan. Abraham Ortelius (1527–1598) stelde als eerste cartograaf een ‘Atlas van de Weerelt’ samen door de kennis en kunde van verschillende kaarttekenaars te bundelen en daarmee een nieuwe standaard te zetten.

Als bewoners van DeWeerelt bundelen wij op onze beurt onze kennis en kunde in de sport. Het kleurgebruik in het logo van de DeWeerelt verwijst niet voor niets naar de vijf olympische ringen die samen de continenten van de wereld vertegenwoordigen. En naar de olympische waarden die ons, bewoners van DeWeerelt, met elkaar verbinden. Samen willen wij een bijdrage leveren aan de wereld van de sport.