Terug naar Nieuwsoverzicht

Gastvrouw van de golfsport

16 september 2017

Op zaterdagavond 16 september is in het NGF Crew Café op het KLM Open de prijs voor 'NGF Vrijwilliger van het jaar' uitgereikt aan Ans de Rooij. Ans de Rooij is een van de vele vrijwilligers die de golfsport rijk is. Zij staat symbool voor iedereen die op een golfclub of op toernooien een steentje bijdraagt aan de sport. Een koningin der vrijwilligers.

Ans krijgt haar titel, omdat haar aanwezigheid de afgelopen jaren op het KLM Open opmerkelijk te noemen is. Naast jaren marshal te zijn geweest op diverse KLM Open toernooien, was zij ook dit jaar weer aanwezig op The Dutch. Namens de club Naarderbos bewaakte zij hole 2.

Gastvrouw van de golfsport

Ans is een gezelligheidsdier pur sang en haar energie is tomeloos en aanstekelijk. Zij zorgde het afgelopen jaar zelfs voor een eerste golftoernooi voor KLM Open-vrijwilligers, dat met 70 deelnemers een succes te noemen was.

Op Golfbaan Naarder bos zette zij zich, samen met haar man Wim Sijmons, gepassioneerd in. Haar initiatieven spreken boekdelen, van gezelligheidswedstrijden organiseren voor gevorderden tot een ware gastvrouw zijn voor beginners. Ook voor sociale activiteiten in het clubhuis is zij een leading lady, zij organiseerde bijvoorbeeld  een ‘paint bar’, waarbij deelnemers creatief konden schilderen onder het genot van een hapje en een drankje. Ans zal gemist worden op Naarderbos, zij is dit jaar lid geworden op Almeerderhout. Tevens zet Ans zich in voor goede doelen, zo organiseert zij golfwedstrijden voor de Dennis van der Zeijden Foundation en staat zij paraat tijdens het Disabled Open. Uit handen van NGF-president Willem Zelsmann ontving zij vol trots de eer en een trofee. Ans’ tomeloze inzet in de afgelopen jaren voor de golfsport werd hiermee beloond. Als kers op de taart wordt Ans ook vrijwilliger voor de Ryder Cup 2018, in Frankrijk. Een wens komt daarmee uit. Haar kennende zal zij ook daar de boel flink aanpakken en met een trofee naar huis komen!

Symbool

Ans de Rooij staat symbool voor alle vrijwilligers die tijdens het KLM Open of daarbuiten actief zijn binnen de golfsport. Vrijwilligers die heel veel tijd stoppen in onze sport en dat is goud waard. "We zijn als sportorganisatie blij met zo’n enorme betrokkenheid. Zonder betrokkenheid van deze vrijwilligers is de organisatie van een KLM Open, op welke club dan ook, ondenkbaar. Zonder vrijwilligers, geen golf!" zei Willem Zelsmann in zijn speech.

Ans had haar zenuwen door het lichaam gieren, omdat de introductie langzaam liet merken dat Ans genoemd zou worden. Met haar mond vol tanden geeft zij haar reactie: "Ik vind het waanzinnig om in het zonnetje gezet te worden, maar eigenlijk is iedereen hier aanwezig voor mij vrijwilliger van het jaar. We doen het met zijn allen, jaar in jaar uit en samen staan wij sterk. Ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen, want vrijwilliger ben je niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen te helpen."

NGF coördineert 780 vrijwilliigers

De NGF is bij de grote Nederlandse toernooien – zoals het KLM Open en het ING Private Banking Golf Week - coördinator van de vrijwilligers. Daarnaast zorgt zij in het gezellige Crew Café iedere dag voor ontbijt, lunch, diner en drankjes gedurende de toernooien. Voor de bezoekers biedt de NGF gratis golflessen bij De Golf Academie en kinderentertainment onder leiding van GOLF RAAK!.