Terug naar Nieuwsoverzicht

Oefenen in spelvorm op Hoenderdaal

19 april 2018

Een chip dicht bij de hole, een puttje dat valt, in één keer uit de bunker... Allemaal slagen, die veel invloed hebben op het resultaat van een rondje golf, vooral als ze steeds vaker lukken. Op Hoenderdaal Golf in Driebergen ontwikkelden ze speciaal voor deze slagen een circuit dat succesbeleving en plezier combineert.
Het 'Short Game Circuit' dat de golfbaan deze maand in gebruik nam, bestaat uit een viertal golftesten
  1. Een 9 holes putt-test
  2. Een 2 x 6 holes chiptest
  3. Een bunkertest
  4. Een pitchtest

“Je hebt het gevoel dat je een ronde golf speelt, terwijl je eigenlijk vooral je vaardigheden ontwikkelt”, vertelt Hans Wognum, die als adviseur actief is voor Hoenderdaal. Je toetst jezelf op vooruitgang. Op een speciale scorekaart kun je per test al je resultaten noteren. Alle testen bij elkaar leveren een totaalscore op, die je in de volgende ronde kunt proberen te verbeteren. “Je kunt de scorekaart ook gebruiken voor overleg met jouw teaching professional voor doelgerichte instructie.”

Inspiratie op de fitnessafdeling
Wognum spreekt van het eerste Short Game Circuit in de wereld. De inspiratie voor het nieuwe initiatief deed hij op in de fitnessruimte van het multifunctionele sportcomplex in Driebergen. Daar heb je de zogenaamde Milon Cirkel, een fitness-route waar je wekelijks in slechts 35 minuten op een aantal toestellen een complete work-out doet. Dat leek hem ook een goed idee voor golf.

Een complete work-out als motiverend spelletje

“Ik betrapte mezelf erop dat ik het oefenen eigenlijk helemaal niet zo leuk vond en gebruikte de oefenfaciliteiten meer als een warming-up, terwijl het na afloop steeds aan me knaagde: het zou veel beter gaan als ik meer oefen. In deze nieuwe opzet wordt ook trainen een motiverend spelletje. Je merkt dat je groeit en ervaart meer plezier. We hopen hiermee ook golf te promoten als een aantrekkelijke sport.”

Uitproberen
Wognum gelooft dat het initiatief een succes kan worden. “Ik merkte dat de pro’s al voor de officiële opening het circuit gebruikten voor hun lessen. We hebben ze ook betrokken bij de ontwikkeling van deze opzet. Het draagvlak bij hen zorgt ervoor dat het enthousiasme overslaat op onze leden en gasten. Daarnaast moeten we zorgen dat we regelmatig een evenement organiseren rond dit circuit.”

Ook andere golfclubs en -banen zijn van harte welkom om het Short Game Circuit te komen uitproberen op Short Game Center Hoenderdaal, zegt Wognum. “Ik denk dat deze opzet op meer plekken in het land interessant kan zijn. Op de opening kwamen verschillende golfers uit andere delen van het land af. Iemand vroeg na een rondje zelfs mijn nummer zodat hij dat door kon geven aan de manager van zijn golfbaan, omdat hij daar ook graag op deze manier wil gaan oefenen.” 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Bron: NGF