Terug naar Nieuwsoverzicht

Deelnemers NGF Familietoernooi golfen geld in het laatje

19 december 2018

De jaarlijkse bijdrage aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur is namens alle deelnemers van het NGF Familietoernooi overhandigd door de NGF C-selectie. Coach Tom Stam had alvorens het bedrag bekend werd gemaakt een uitdaging voor Jeugdfonds Sport & Cultuur ambassadeur Ginella Zerbo.
Ginella Zerbo scoort € 21.135 voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

Doelpunten scoren kan Hockey International Ginella Zerbo als geen ander. Ze is niet voor niets topscorer in de Hoofdklasse dames. Ook in het Nederlands elftal weet ze als frisse aanwinst met gemak te scoren voor haar club SCHC. Golfen had zij één keer eerder gedaan, maar Tom Stam kende geen genade. Hij gaf haar direct de uitdaging om 5 holes te putten om uiteindelijk het eindbedrag te weten te komen.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Opbrengst Jeugdfonds Sport & Cultuur
Bron: NGF

Sinds begin 2016 is het fonds gekoppeld aan het jaarlijks terugkerende toernooi en ook in 2019 komt de opbrengst weer ten goede van de kinderen in de samenleving die opgroeien in armoede. In 2018 werd het bedrag nog extra aangevuld met donaties door golfers met overgebleven saldo van het inmiddels gestopte Fairwaystrokes-programma.

Alle kinderen moeten kunnen sporten

In Nederland groeit circa één op de negen kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie of deelname aan culturele activiteiten. Alle kinderen in Nederland verdienen een kans op een goede basis en fundament. Via sport en cultuur kunnen zij zich fysiek, sociaal en mentaal ontwikkelen. Dat is voor ieder kind belangrijk, voor nu en ook voor in de toekomst. De NGF helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur om zoveel mogelijk kinderen de kans te bieden om te kunnen doen wat belangrijk voor hen is, ook binnen de golfsport. Dankzij de opbrengst van het Familietoernooi kunnen nog meer kinderen meedoen!

In 2019 minstens zo'n mooie bijdrage?!

Ook in 2019 wordt op de NGF-golfbanen weer druk gestreden om de winst in het NGF Familietoernooi. De eerste toernooien staan al gepland en zijn doorgegeven aan de organisatie, maar nog niet alle aanmeldingen zijn binnen. Het toernooi van jouw club is hier door te geven. Alle aangemelde toernooien dragen bij aan de gezamenlijke opbrengst.