Terug naar Nieuwsoverzicht

Maak de Koningsmatch

6 februari 2018

Op vrijdag 20 april 2018 vinden voor de zesde keer de Koningsspelen plaats. In 2017 deden maar liefst 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. Met de Koningsmatch van de Koningsspelen komen sportverenigingen en basisscholen op een simpele manier met elkaar in contact om een feestelijke en sportieve dag te organiseren. De NGF ondersteunt dit initiatief door golfclubs aan te moedigen deze kans, met hulp van GOLF RAAK!, met beide handen aan te grijpen.

De Koningsmatch: sportief en feestelijk

Meer dan 50% van de basisscholen heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in een clinic van een sportvereniging op de Koningssportdag. Golfverenigingen die een clinic willen geven, kunnen zich aanmelden via de website van de Koningsspelen. Basisscholen kunnen vervolgens in de database van de Koningsspelen eenvoudig zien welke verenigingen in hun buurt meedoen en met één klik kan de basisschool een ‘match’ maken. Het is vervolgens aan de golfvereniging en de school om er samen een geweldige, sportieve dag van te maken.

BinnensteBuiten

Het thema van de Koningsspelen 2018 is 'BinnensteBuiten', want buitenspelen is gezond en maakt je tot de beste versie van jezelf. De scholen hebben tot en met 28 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest dat de afgelopen 5 jaar is uitgegroeid tot een begrip waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen aan deelnemen. Het thema ‘BinnensteBuiten’ zal o.a. tot uiting komen in het Sport- en Feestpakket dat de ingeschreven scholen ontvangen en in het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen. Zappsport zal speciaal voor de Koningsspelen aandacht schenken aan dit thema.


Jullie doen toch ook mee?

Het is aan te raden om via de combinatiefunctionaris of contacten bij de gemeente te bekijken of het centraal georganiseerd wordt en hoe je als golfvereniging of -baan kunt aansluiten. De NGF ondersteunt de organisatie van de Koningsspelen met het leggen van de contacten, maar we zijn er uiteraard ook voor onze leden. Is er hulp nodig met de organisatie? Aarzel niet om contact op te nemen. We denken graag mee om er wat moois van te maken.


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Bron: De Koningsspelen 2018