Terug naar Nieuwsoverzicht

GC Zeewolde geeft Ministerie I&W en RIVM inzicht in golfbaanbeheer

De golfsector is al decennia intrinsiek gemotiveerd om golfbanen te verduurzamen. Dit streven werd nog belangrijker toen het Ministerie van Infrastructuur & Milieu in 2015 een Green Deal maakte met alle relevante partijen in de sportsector over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. In die deal is onder meer opgenomen dat golfclubs en -banen, net als andere sportverenigingen, hun terreinen vanaf 2020 zonder pesticiden moeten (kunnen) onderhouden.
De Golfalliantie (NGF, NVG en NGA) heeft in dit kader vertegenwoordigers van het Ministerie I&W en het RIVM uitgenodigd een kijkje te nemen in de praktijk van golfbaanonderhoud en -beheer. Dit resulteerde in een werkbezoek aan GC Zeewolde op 16 januari 2018. Hoofdgreenkeeper Christian Neuboer, clubmanager Bart Beekmans en de baancommissie legden uit hoe een golfclub het beheer uitvoert en de uitdaging van pesticidevrij onderhoud praktisch oppakt. Zo gaven zij inzicht in hun ervaringen met de behandeling van fairways, greens en semi-rough. 

De overheidsvertegenwoordigers merkten op dat vooral goede samenwerking nodig is tussen bestuur, baancommissie/-management en greenkeeping en waren onder de indruk van de collectieve inzet in de sector en op Golfclub Zeewolde.

Fotobijschrift: Hoofdgreenkeeper Christian Neuboer laat greens en fairways zien om inzicht te geven in wat golfbaanonderhoud en -beheer inhouden.