Terug naar Nieuwsoverzicht

Watersport- en hockeypubliek maakt kennis met golf

2 juli 2018

De afgelopen week was de NGF aanwezig bij twee grootschalige sportevenementen. De laatste editie van de Champions Trophy Hockey in Breda èn de finishweek van de Volvo Ocean Race waren het toneel. Middels het opblaasbare RAAK!-golfpark en de afslagmatjes van De Golf Academie werd het watersport- en hockeypubliek verrast met de golfsport.
Ruim 5.200 kinderen pakten een golfclubje

Basisschoolklassen uit de omgeving Den Haag werden uitgenodigd voor de Optimist on Tour tijdens het finish evenement van de Volvo Ocean Race. Na de watersportactiviteiten kwamen de klassen nog een uur golfen waarna ze helaas weer terug naar de rekenles gingen. Het strakke tijdschema met een maximale capaciteit binnen schooluren en de vrije inloop voor families in de weekenden, maakten het mogelijk om in totaal ruim 4.800 kinderen te ontmoeten op het strand.

Nieuwe en bekende gezichten in Breda

Tijdens de Champions Trophy Hockey in Breda werd het opblaasbare golfpark inmiddels herkend door de hockeyende kinderen. Sommigen showden met gebitsbeschermers in de mond trots de RAAK!-clubpas en zeiden: "Ik heb mijn pasje bij me hoor, mag ik meedoen?" en "Is Spot er ook? Gister zag ik hem nog." Het zijn overduidelijk signalen dat aanwezigheid bij het grote publiek ook zorgt voor herkenbaarheid. In Breda zagen we in 2 dagen tijd 450 kinderen plezier beleven met golf.

Twee grote evenementen tegelijk

Op het strand in Scheveningen werd de zeilvloot van de 7 Volvo Ocean Race schepen door het grote publiek met open armen ontvangen. Een bezoekje aan de boten ging gepaard met lekker eten en drinken, een zeillesje bij Optimist on Tour voor de kinderen en een rondje door de Race Village. Het Watersportverbond en evenementenorganisatie TIG Sports hebben de NGF gevraagd om ook golf aan te bieden voor de bezoekers. Tegelijkertijd had de KNHB een mooi plekje gereserveerd voor GOLF RAAK! om de hockeyende kinderen ook tijdens hun toernooi kennis te laten maken met golf. Twee uitgelezen kansen om een nieuw publiek aan te spreken.

Vervolgaanbod voor de kinderen

In samenwerking met de omliggende golfbanen werd een generiek aanbod samengesteld. Bij de Rijswijkse Golfclub, Leeuwenbergh en Golfbaan Delfland kunnen kinderen (en hun ouders) drie proeflessen volgen voor € 30,- per persoon. Het aanbod wat de kinderen in een afgesloten enveloppe mee naar huis hebben gekregen, is hier ook te lezen.