Terug naar Nieuwsoverzicht

ING Private Banking Business Boost

5 juni 2018

Tijdens de ING Private Banking Golfweek vond op vrijdag 1 juni de tweede editie plaats van de ING Business Boost. Deze inspirerende bijeenkomst werd mogelijk gemaakt door ING Private Banking, die op deze wijze ondersteuning aan de golfsport geeft.
De Business Boost werd gegeven door de organisatie Business Models Inc onder de energieke leiding van Gijs Mensing. De in totaal 20 deelnemers ondergingen een boeiende en interactieve masterclass en werden uitgedaagd om op een andere manier te kijken hoe men een club kan besturen. “Kruip in de huid van een ontwerper en denk als een ontwerper,” aldus Mensing. “Dit zal jullie na vandaag nieuwe inzichten geven en handvatten om anders te denken.”

“Blijf je stilstaan of ga je mee?”

De context is dat de wereld mede door de technologie snel verandert en daarmee verandert ook de verwachting van de klant, in dit geval de golfer. De vraag is wat je dan doet als bestuurder of als club. Welke keuze maak je? Blijf je stilstaan of ga je mee?Als voorbeeld werd de slagerij van de toekomst gebruikt. Mensing nam de aanwezigen mee in het verhaal van Carla die een slagerij wilde beginnen, maar dan in een andere stijl. Mensing toonde aan dat zij vanuit een duidelijke visie keuzes heeft gemaakt, waardoor zelfs een eeuwenoud concept als een slagerij weer heel vernieuwend kan zijn. De sleutel tot succes in deze case was het anders denken: denken als een ontwerper. Een ontwerper experimenteert, valideert en genereert ideeën. 
De boodschap voor de aanwezigen was dat door maatschappelijke veranderingen de houdbaarheid van een businessplan voor een club kort is. Mensing deelde het Business Model Canvas uit, een tool om nieuwe businessmodellen te bedenken. Elke aanwezige werd uitgedaagd deze in te vullen voor haar of zijn club en te bedenken wat leden echt nodig hebben. Nadien werden de resultaten met elkaar besproken. Goede dingen komen nooit uit een comfortzone
Tot slot gaf Mensing nog een aantal tips hoe je te werk kunt gaan:
  • werk je businessplan uit
  • ontwikkel een uitgesproken visie
  • zorg dat je een volgend businessplan hebt klaarliggen
  • ga je clubhuis uit