Terug naar Nieuwsoverzicht

NGF Zomeroverleg

6 juni 2018

Tijdens de ING Private Banking Golfweek hield de NGF haar jaarlijkse Zomeroverleg voor clubs en banen. De bijeenkomst begon met een aantal mededelingen.
  • Regelmatig vraagt de NGF gegevens van clubs. Dit doen we om verschillende redenen, maar altijd in het belang van de clubs en banen. Graag jullie support hierin.
  • De competitie moet weer gezelliger worden, werk daar met z’n allen aan mee! Deel als club de teams in op sterkte, hiermee krijgen we een eerlijkere en leukere competitie.
  • De workshop Besturen in Golf 1.0, een introductie in de golfwereld, zal eind deze zomer voor het eerst gegeven worden. Eind dit jaar introduceren we Besturen in Golf 2.0. Deze cursus gaat nog meer in op de exploitatie van een golfbaan.

BTW-sportvrijstelling

Een belangrijke onderdeel van dit overleg was de btw-sportvrijstelling. In 2013 was al besloten om de btw-verandering door te voeren en op 1 januari 2019 gaat deze definitief in. De regeling komt erop neer dat er een compensatieregeling in de vorm van een subsidieregeling komt. Daar is een aantal voorwaarden aan verbonden die Jeroen Stevens, directeur NGF, toelicht. De nieuwe regeling roept veel vragen op. De NGF zal hier haar rol pakken en hij vraagt met klem aan de clubs en banen om alle vragen die er zijn te mailen. De NGF zal de vragen uitzoeken en terugkoppelen. Tijdens het Najaarsoverleg op het KLM Open zal een speciale bijeenkomst m.b.t. dit onderwerp georganiseerd worden.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

AVG-deskundige binnen de NGF, Abe Jan ter Beek, neemt het woord. Hij legt uit waar de wet vandaan komt en waarom deze er is. Het is belangrijk om bij te houden wat je met persoonsgegevens doet en waarom je dat doet. Twee essentiële onderdelen hierin zijn de inspanningsverplichting en het leg-uit-principe. In eerste instantie zullen er nog niet direct boetes worden uitgedeeld. Voor nu dus nog geen reden tot paniek, maar zorg dat je het op orde krijgt!

Onderzoeken

Er loopt een vijftal onderzoeken op dit moment. De uitkomsten hiervan worden verwerkt in de periode juni tot en met september. Jeroen Stevens roept op om mee te werken. We hebben feitelijke onderzoeken hard nodig om de standpunten van de NGF en haar Leden naar andere stakeholders kracht bij te zetten. Daarom graag jullie medewerking.

Ontwikkeling platform starttijden


De reden waarom de NGF zich hiervoor inzet is dat het positief kan werken op het aantal gespeelde rondes als we alle starttijden in Nederland samenbrengen. Doel is om live te gaan bij de start van het golfseizoen in 2019. De gesprekken met softwareleveranciers lopen, meer informatie volgt op een later tijdstip.

Ga naar het NGF Informatieplein en download de presentatie onder het project 'voorzittersoverleg'