Terug naar Nieuwsoverzicht

Golfsixes League van PGA Holland

23 maart 2018

Vanaf heden gaat het PGA Holland Junior programma verder onder een nieuwe naam. De Golfsixes League PGA Holland. De naamswijziging is onderdeel van de samenwerking die PGA Holland is aangegaan met de European Tour. Het concept is door de plezierige teambeleving een laagdrempelige spelvorm voor jonge kinderen die instromen in de golfsport.
In samenwerking met de European Tour

PGA Holland en de European Tour bieden met de Golfsixes League jeugdgolfers de kans om wedstrijdgolf te spelen met teambeleving. Door kinderen tot en met 13 jaar in het bezit van baanpermissie tot en met handicap 36 is deze wedstrijdvorm zeer enthousiast ontvangen in andere Europese landen. Golf wordt op deze manier als teamsport gepresenteerd. Iets dat kinderen en ouders aantrekkelijk vinden, zoals met voetbal en hockey. Voorheen werd een vergelijkbare spelvorm aangeboden onder de naam PGA Junior League. 

Plezier staat voorop

Golfsixes League is een Texas Scramble matchplay wedstrijd welke in teams wordt gespeeld. Teams bestaan uit jongens en meisjes onder de 13 jaar. De holes worden opgesplitst in 3 x 3 holes. Waardoor je 3 kleine wedstrijdjes in één hebt en dus meer kans hebt om te winnen. Bij winst van 3 holes ontvangen de kinderen een armbandje. De kinderen hebben enorm veel plezier, delen high fives uit en zijn zeer enthousiast over het samen spelen en elkaar helpen.

Op 10 maart was tijdens de landelijke jeugdgolf kick-off al een eerste try-out van de Golfsixes League. Op dit evenement meldden zich ook kinderen die in 2016 en 2017 kennismaakten met golf via GOLF RAAK! "Het is mooi om te zien dat de PGA Holland nu een laagdrempelige volgende stap biedt voor de kinderen die de NGF met GOLF RAAK! heeft weten te prikkelen voor de golfsport". Gezamenlijk creëren we een onderlaag met enthousiaste jonge golfers. Hier kunnen we alleen maar positieve energie van krijgen," aldus Floris van Imhoff.

Meedoen als club?

Een poule bestaat uit 3 tot 5 teams/clubs. Deze poule kan zich inschrijven bij Manja Schilstra van PGA Holland. Bij Manja Schilstra van de PGA Holland kunnen poules worden aangemeld, draaiboeken worden aangevraagd of een connectie met een andere club worden gevonden. Zij is te bereiken via ms@pgaholland.nl en 06-41420373.