Terug naar Nieuwsoverzicht

“Week 11” PGA Holland sluit zich aan bij het Nationaal Golf Congres

14 november 2018

Het traditionele opleidingsevent “week 11” van PGA Holland sluit zich in 2019 aan bij de komende editie van Het Nationaal Golf Congres op 30 januari 2019 en wordt daarmee samen met de NGF en NVG vol partner in het congres. Een gezamenlijke aanpak is meer dan ooit nodig voor een goede toekomst van golf in Nederland.
De inhoud van het congres zal door PGA Holland uitgebreid worden met specifieke workshops die relevant zijn voor golfprofessionals, maar ook voor managers, bestuurders. Hiermee wordt een breed en compleet aanbod gerealiseerd voor eenieder die betrokken is bij het runnen van een golfclub, golfschool en golfbaan. De eerste spreker die PGA Holland heeft weten te strikken is Alistair Spink met een zeer vernieuwend en vooral succesvol programma voor nieuwe golfers met een zeer hoge retentie. Interessant voor professionals en managers. Voor de leden van PGA Holland vindt op 31 januari een aansluitende praktijk dag plaats op De Dutch.

Willem Zelsmann, president NGF zegt: “Wij heten PGA Holland van harte welkom als volwaardig partner in het Nationaal Golf Congres. Door hun opleidingsweek in te brengen komen de golfprofessionals dichter bij de golfclubs en exploitanten te staan, hetgeen belangrijk is voor de invulling van het sportieve beleid op de golfbanen.” Peter Rijneveldshoek, voorzitter PGA Holland voegt toe: “Met het samengaan van onze traditionele Week 11 en het Nationaal Golf Congres onderstreept de PGA het belang van een goede samenwerking tussen stakeholders op nationaal niveau en bovenal op onze golfbanen. De pro speelt een belangrijke rol in het behouden van de nieuwe speler en kan dit alleen samen met het team op de golfbaan. Laat het Nationaal Congres daar het voorbeeld voor zijn.” Dirk-Jan Vink, voorzitter NVG, sluit af: “Met de zeer welkome inbreng van PGA Holland in het Nationaal Golf Congres is een belangrijke stap gezet in een gezamenlijke aanpak van de ontwikkeling van golf in Nederland. Ik zie er zeer naar uit de PGA leden te kunnen ontvangen op 30 januari 2019.”

  • PGA Holland is de vereniging van golfprofessionals in Nederland. Zij verzorgt opleidingen en wedstrijden voor golfprofessionals. Ca 650 pro’s zijn lid van PGA Holland.
  • NGF is de federatie voor de golfsport in Nederland. Ca. 270 verenigingen zijn aangesloten bij de NGF en registreren ruim 375.000 golfers en is daarmee de 4e grootste bond van het land.
  • NVG is de branche- en werkgeversorganisatie van de golfbanen en -clubs met 137 leden. 


Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marloes Gerbrands via 020-3306103 of per e-mail: mg@nvg-golf.nl.