Terug naar Nieuwsoverzicht

Wat hebben Ireen, Epke, Kjeld, Arjen, Tess, Anna, Marit, Sjinkie, Laura, Niek, Suzanne, Femke, Joost en Maartje gemeen?

2 oktober 2018

Vandaag start de campagne #PlayUnified, waarbij 14 bijzondere sporters 14 topsporters uitdagen. Met als doel meer ontmoetingen tussen sporters zonder en met een verstandelijke beperking. Het gaat nu niet om het winnen, maar om het samen sporten. Om de bijzondere sporters aandacht en het gevoel te geven, dat wat zij doen topsport is. De NGF steunt deze campagne en zet zich ook al jaren in voor golfers met een fysieke en/of een verstandelijke beperking. Volg het verloop van de uitdagingen op playunified.nl.

PlayUnified is een initiatief van Special Olympics Nederland. De NGF is er ook voor mensen met een verstandelijke beperking die willen golfen en werkt nauw samen met Special Olympics Nederland. In 2016 heeft een golfteam voor het eerst meegedaan aan de Special Olympics in Nijmegen.

Golf is uitermate geschikt

Steeds meer clubs bieden golf aan voor mensen met een beperking en meer mensen met een beperking gaan golf spelen. Sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal fitter, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

“Veel mensen denken dat golf voor deze doelgroep mogelijk geen goede sport is,” aldus Ramon van Wingerden, manager sports development bij de NGF, “Echter, het tegendeel is waar: golf is juist uitermate geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking". 

Ieder jaar organiseert de NGF een workshop 'specialisatiedag golf voor mensen met een beperking’ met als doel om golfclubs en –banen te informeren en te inspireren. Het betreft het informeren over de mogelijkheden die er in de golfwereld en daarbuiten zijn om voor deze doelgroep een sportaanbod te organiseren.

Sportfonds Golf

Willem Zelsmann , president NGF: "Met de oprichting van het Sportfonds GOLF hebben de NGF, de NVG, de PGA Holland en Fonds Gehandicaptensport de handen ineen geslagen. Samen stimuleren we de golfsport. Door met golfverenigingen én -organisaties samen een aanbod te creëren en optimale begeleiding te garanderen aan (potentiële) golfers met een handicap. Ook worden initiatieven ter promotie en stimulering van de golfsport gesteund.