Terug naar Nieuwsoverzicht

Kids schitteren in GolfSixes League van PGA Holland

11 september 2018

Afgelopen zondag 9 september speelde Nederland en Belgiƫ een zinderende promotiewedstrijd op Bernardus Golf. De kinderen die meededen aan deze GolfSixes wedstrijd in de internationale poule hadden de primeur om als eerste de 2e 9 holes te mogen spelen op deze gloednieuwe golfbaan in Cormvoirt. De wedstrijd is met een gelijkspel geƫindigd. Er waren dus allemaal winnaars.
4 november Nederlandse Finale

Op 4 november is voor de Nederlandse teams de finaledag. Deze wordt georganiseerd op de Goyer. In 2018 schreven 35 teams zich in voor deelname aan de GolfSixes League welke wordt georganiseerd door de PGA Holland. Vorig jaar werd een gelijksoortige competitie gestart met 15 teams. Een ruime verdubbeling dus in het aantal deelnemende teams.

Plezier staat voorop

PGA Holland en de European Tour bieden met de Golfsixes League jeugdgolfers de kans om wedstrijdgolf te spelen met teambeleving. Door kinderen tot en met 13 jaar in het bezit van baanpermissie tot en met handicap 36 is deze wedstrijdvorm zeer enthousiast ontvangen in andere Europese landen. Golf wordt op deze manier als teamsport gepresenteerd. Iets dat kinderen en ouders aantrekkelijk vinden, zoals met voetbal en hockey. Voorheen werd een vergelijkbare spelvorm aangeboden onder de naam PGA Junior League. 

Golfsixes League is een Texas Scramble matchplay wedstrijd welke in teams wordt gespeeld. Teams bestaan uit jongens en meisjes onder de 13 jaar. De holes worden opgesplitst in 3 x 3 holes. Waardoor je 3 kleine wedstrijdjes in één hebt en dus meer kans hebt om te winnen. Bij winst van 3 holes ontvangen de kinderen een armbandje. De kinderen hebben enorm veel plezier, delen high fives uit en zijn zeer enthousiast over het samen spelen en elkaar helpen.

Op 10 maart was tijdens de landelijke jeugdgolf kick-off al een eerste try-out van de Golfsixes League. Op dit evenement meldden zich ook kinderen die in 2016 en 2017 kennismaakten met golf via GOLF RAAK! "Het is mooi om te zien dat de PGA Holland nu een laagdrempelige volgende stap biedt voor de kinderen die de NGF met GOLF RAAK! heeft weten te prikkelen voor de golfsport". Gezamenlijk creëren we een onderlaag met enthousiaste jonge golfers. Hier kunnen we alleen maar positieve energie van krijgen," aldus Floris van Imhoff.

Meedoen als club?

Een poule bestaat uit 3 tot 5 teams/clubs. Deze poule kan zich inschrijven bij Manja Schilstra van PGA Holland. Bij Manja Schilstra van de PGA Holland kunnen poules worden aangemeld, draaiboeken worden aangevraagd of een connectie met een andere club worden gevonden. Zij is te bereiken via ms@pgaholland.nl en 06-41420373.