Terug naar Nieuwsoverzicht

Walter ‘Par-3’ Haandrikman NGF-vrijwilliger van het jaar 2018

15 september 2018

Op zaterdagavond 15 september is in het NGF Crew Café op het KLM Open de prijs voor 'NGF Vrijwilliger van het jaar' uitgereikt aan Walter Haandrikman. Walter is een van de vele vrijwilligers die de golfsport rijk is.

President van de NGF Willem Zelsmann opende zijn speech met de woorden: "de vrijwilliger van het jaar 2018 heeft er bijna persoonlijk voor gezorgd dat de scores van Par-3 golfbanen opgenomen werden binnen het handicapsysteem". Op dat moment kon er maar één hoofd in de zaal langzaam rood aanlopen. Walter vertelde met de schaal in zijn handen dat hij allang de speech had voorbereid, met een knipoog natuurlijk. "Ik heb dit oprecht niet aan zien komen, maar ik ben enorm vereerd dat ik deze schaal in ontvangst mag nemen en een jaar lang vrijwilliger van het jaar mag zijn". 

Walter is sinds maart 2016 aangesloten bij de NGF Handicap en Regelcommissie, waar hij meedenkt over de golfregels en het handicapsysteem in Nederland. Daarnaast is hij sinds 2013 NGF Nationaal Referee. Dit jaar is hij voor het eerst actief als referee op het KLM Open.

Par-3 banen als toegankelijk entree
Walter heeft bijgedragen aan een zeer belangrijke ontwikkeling met het oog op het toegankelijk maken van de golfsport. Om dit te realiseren heeft Walter er de afgelopen 3 jaar als vrijwilliger een parttimebaan bij gekregen met het analyseren en vergelijken van scores van Par-3 golfbanen versus scores van langere golfbanen. Er zijn in Nederland meer dan 80 Par-3 banen waar mede dankzij Walter met een handicap gegolfd kan worden.

Duizendpoot

Alsof bovengenoemde vrijwillige activiteiten nog niet voldoende zouden zijn, is het ook noemenswaardig dat Walter heeft bijgedragen aan het vertalen van de nieuwe golfregels van 2019. Ook op clubniveau stroomt het bloed waar het niet gaan kan: Walter heeft de ledenadministratie op Shortgolf Flevoland opgezet en in de handicap en regelcommissie van de club gezeten. Tevens is Walter lid van Handicap en Regelcommissie van Harderwold.

NGF coördineert ruim 750 vrijwilligers

De NGF is bij de grote Nederlandse golftoernooien - zoals het KLM Open en het ING Private Banking Golf Week - coördinator van de vrijwilligers. Daarnaast zorgt de NGF in het gezellige Crew Café iedere dag voor ontbijt, lunch, diner en drankjes gedurende de toernooien. Voor de bezoekers biedt de NGF gratis golflessen bij De Golf Academie en kinderentertainment onder leiding van GOLF RAAK!. Op diverse onderwerpen worden gedurende 4 dagen ook bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die werkzaam is binnen de golfsport.

(fotografie: Sandra Lopulalan en Monika Heyman)