Terug naar Nieuwsoverzicht

In memoriam mevrouw Else Arendsen de Wolff

19 februari 2019

Op zondag 10 februari jongstleden is mevrouw Else Arendsen de Wolff-Exalto overleden (1918-2019). Zij was samen met haar man sinds 1989 de naamdrager van de Arendsen de Wolff Trofee, de mixed greensome Stablefordwedstrijd, als dank voor het werk dat het echtpaar Arendsen de Wolff meer dan 20 jaar voor de NGF hadden verricht.

Haar echtgenoot mr. W.G.K. Arendsen de Wolff was voorzitter geweest van de Commissie Senioren van de NGF en heeft een grote bijdrage geleverd aan de organisatie van de Landelijke Senioren Golfweek op de Rosendaelsche Golfclub. Hij was samen met de heer mr. F. Horn verantwoordelijk voor de vertaling van de Rules of Golf in het Nederlands. Mevrouw drs. E. Arendsen de Wolff-Exalto werd in 1969 lid van de Dames Commissie en heeft jarenlang in de Handicap-en Regelcommissie gezeten. Zij was Regiocommissaris van de Regio Noord-Oost. In 1974 was zij de eerste vrouwelijke referee in Nederland.

In 1989 is het idee geboren om een landelijke mixedwedstrijd te organiseren voor Senioren-leden van de A- en B-clubs met een hoge handicap. Dit is gebeurd op initiatief van de Nederlandse Golf Federatie.

Als dank voor het vele werk dat het echtpaar Arendsen de Wolff gedurende ruim 20 jaar voor de NGF heeft verricht, is deze Trofee naar hen vernoemd. Elk jaar organiseren de clubs een voorronde en strijden de beste koppels in een door de NGF georganiseerde finale om de trofee. Else Arendsen de Wolff-Exalto deed de afgelopen jaren de prijsuitreiking, zo ook onlangs op 14 oktober 2018 op de Amsterdamse, samen met NGF-voorzitter Willem Zelsmann. 

Mevrouw Arendsen de Wolff heeft  biologie gestudeerd en was tijdens de oorlog actief in het verzet. Tevens is zij een Gouden Speld-draagster.