Terug naar Nieuwsoverzicht

Sportboek voor kinderen: “Welke sport past bij jou?”

30 januari 2019

Sporten en bewegen is gezond, dat weten we allemaal, maar welke sport vindt een kind nou echt leuk en past bij hem of haar? Dat is nog niet zo gemakkelijk. Vaak gaan kinderen een sport doen, die ze kennen doordat hun ouders de sport ook beoefenden of via vriendjes bij een vereniging in de buurt. Maar welke sporten zijn er nog meer? Misschien zijn die wel veel leuker om te doen.
'Sport eens, wat anders'
Kinderen bewegen steeds minder. De verleiding van schermpjes is groot waardoor kinderen soms vergeten hoe leuk het is om buiten te gaan spelen of sporten.

Victor van den Hoogen heeft vanuit zijn passie voor sport dit sportboek voor kinderen geschreven wat vol staat met informatie over 39 sporten (waaronder ook golf!). Het is geschreven vanuit de belevingswereld van kinderen. Met afbeeldingen, uitleg, leuke weetjes, testjes, oefeningen en meningen van andere kinderen is het een interactief kinderboek geworden voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Ook lezen kinderen in dit boek informatie over gezondheid, drinken, eten, samen sporten, sportiviteit, topsport en de Olympische spelen. Er is natuurlijk ook een hoofdstuk voor ouders en of verzorgers geschreven om zodoende het enthousiasme voor 1 of meerdere sporten te laten eindigen op de juiste website van de betreffende sport. 

Het voorwoord is geschreven door Pieter van den Hoogenband. Golf staat er (natuurlijk) ook in. Wil je kinderen interesseren voor onze sport? Laat ze dan het boek bestellen en lezen of print het voor hen uit. 

Het boek is geschreven door Victor van den Hoogen. Zijn doel is: een leven lang sporten met plezier, voor iedereen! Het boek is te koop voor €16,95 en te bestellen via sporteenswatanders@gmail.com of bij de boekhandel en internetwinkels.