Terug naar Nieuwsoverzicht

Dewi Weber maakt haar volgende slag

5 maart 2019

Golfster Dewi Weber (1996) is klaar voor de volgende stap in haar topsportcarrière. Per 5 maart 2019 verruilt zij haar amateurstatus voor een professionele carrière in Amerika.

Op dit moment staat Dewi in de top-20 van de wereldranglijst voor amateurs (WAGR) en ze heeft de afgelopen vier jaar gestudeerd en gegolft in Amerika (Miami) waar ze goed heeft gespeeld en vele successen heeft behaald. De tijd is rijp voor haar volgende hoofdstuk.

Samen met Golf Team Holland (GTH) en De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) wil ze dit jaar via de Symetra Tour haar LPGA-kaart voor 2020 gaan halen. De LPGA Tour is het hoogste niveau in vrouwengolf. Afgelopen najaar haalde Dewi de cut net niet, ze kwam 3 slagen tekort. Momenteel speelt landgenoot Anne van Dam zowel de LPGA Tour als de LET.

Golf Team Holland.
Golf Team Holland is een volwaardig onderdeel van de NGF. Hoofdsponsor ING Private Banking levert samen met de partners NGF en The Patrons Club een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van jong Nederlands golftalent. De doelstelling van Golf Team Holland is om aankomende golfprofessionals te begeleiden bij de start van hun carrière. Waarna ze vervolgens de volgende stap kunnen zetten met nieuwe partners en sponsoren. Eerder begonnen onder anderen Anne van Dam, Christel Boeljon en Joost Luiten via Golf Team Holland aan hun carrière.

Doel
Dewi gaat komend jaar zich concentreren op een top 10-plaats of minstens drie overwinningen, zodat ze zich hiermee rechtstreeks kan plaatsen op de LPGA Tour van 2020. De NGF en GTH zullen op sportief gebied ondersteuning bieden aan Dewi’s carrière door haar te ondersteunen met een coaching team, bestaande uit Ruud Bos (Swing coach), Dewi-Claire Schreefel (Short game en Course management) en Horacio Saraiva (Strenght en Conditioning). Dewi woont momenteel in Miami, waar ze dit jaar is afgestudeerd en ze zal ook vanuit Miami de Symetra Tour aanvliegen.

Prestaties
Dewi heeft bewezen dat zij al op zeer jonge leeftijd meekan met de Europese en Internationale top. Haar prestaties tot nu toe zijn uitmuntend:

  • Winnaar van de Betsy Rawls Invitational 2016 (totaal -15)
  • Winnaar van de Mary Possum Invitational 2016 (totaal -3)
  • Winnaar van de Copa Sotogrande 2015 (totaal +2)
  • Tweede plaats NCAA Nationaal Kampioenschap 2016 (totaal -8)
  • Brits Open Dames 2016 runner-up dames
  • NCAA All-American Team in 2016 en 2017
  • Captain van het golfteam van de universiteit van Miami (Varsity)
  • Lid van het Nederlandse nationale team sinds 2010
  • Speelde in drie World Cups (2014, 2016, 2018)

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.