Terug naar Nieuwsoverzicht

Golfsixes League gaat voor verdubbeling

13 maart 2019

Jeugdteams kunnen ook in 2019 weer deelnemen aan de GolfSixes League van PGA Holland in samenwerking met de European Tour. Het concept is door de plezierige teambeleving een laagdrempelige spelvorm voor jonge kinderen die instromen in de golfsport. In 2018 verdubbelde het aantal teams ten opzichte van het jaar ervoor, wat heeft 2019 in petto?

Plezier staat voorop

De GolfSixes League is een Texas Scramble matchplay wedstrijd welke in teams wordt gespeeld. Teams bestaan uit jongens en meisjes onder de 13 jaar in het bezet van minimaal baanpermissie. De holes worden opgesplitst in 3 x 3 holes. Waardoor er 3 kleine wedstrijdjes in één ontstaan en je dus meer kans hebt om te winnen. Bij winst van 3 holes ontvangen de kinderen een armbandje. De kinderen hebben enorm veel plezier, delen high fives uit en zijn zeer enthousiast over het samen spelen en elkaar helpen.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

GolfSixes League
Bron: NGF

Enthousiaste jonge golfers!

De organisatie is volledig in handen van PGA Holland. Er is een nauwe samenwerking met de NGF welke de GolfSixes League ondersteunt en alle clubs stimuleert en adviseert deel te nemen aan deze competitie. "Het is mooi om te zien dat deze laagdrempelige wedstrijdvorm een volgende stap biedt voor de kinderen die de NGF met GOLF RAAK! heeft weten te prikkelen, maar ook voor de bestaande jeugdteams. Gezamenlijk creëren we een onderlaag met enthousiaste jonge golfers. Hier kunnen we alleen maar positieve energie van krijgen," aldus Floris van Imhoff.


Meedoen als club?

Een poule bestaat uit 3 tot 5 teams/clubs. Deze poule kan zich inschrijven bij Ian Lamsma van PGA Holland. Te bereiken via golfsixes@pgaholland.nl of 06-30920839. Ook voor vragen, draaiboeken of hulp met het opbouwen van een poule in de regio ben je bij Ian op het juiste adres.