Terug naar Nieuwsoverzicht

Stem golfer bepalend bij Golf Awards

25 november 2019

De Golf Awards krijgen dit jaar een andere opzet in de categorie├źn Golfer en Golfster van het Jaar. De stem van het publiek, de golffan, gaat mede de winnaar bepalen. Die stem kan komende week worden uitgebracht op de website van Golf.nl.

Publieksprijs voor golfer en golfster 

De Golf Awards, een initiatief van de partners in de Nederlandse golfwereld onder leiding van de NGF, werden de afgelopen jaren uitgereikt op een georganiseerde gala-avond voor genodigden. Bij de verkiezing golfer en golfster van het jaar bepaalde het verdiende prijzengeld in het jaar de keuze van de winnaar. Niet vreemd dat Joost Luiten – de afgelopen jaren de enige Nederlandse golfer op het hoogste niveau – en Anne van Dam daardoor jaar in jaar uit de awards kregen uitgereikt.Vanaf dit jaar is er een andere opzet voor deze twee categorieën gekozen. Het publiek mag stemmen en kan zijn of haar stem uitbrengen op een pagina, die deze week verschijnt op GOLF.NL.

Overige categorieën

De Golf Awards worden in meerdere categorieën uitgereikt, waarbij ook andere partijen betrokken en verantwoordelijk zijn voor de uitverkiezing. Zo is voor de verkiezing van pro van het jaar ook de PGA Holland betrokken en verkiest de NGF mede de greenkeeper van het jaar. Voor die categorieën blijft alles bij het oude. Daarnaast zijn de beste golfers van Nederland ook bij het grote golfpubliek bekend en rekenen we erop dat de golfliefhebbers in groten getale zullen gaan stemmen. Die bekendheid gaat minder op voor bijvoorbeeld het talent van het jaar en de fysiek beperkte golfer. In die categorieën blijft het zo dat de keuze voor de winnaar wordt gemaakt door deskundigen binnen de Nederlandse Golf Federatie.