Terug naar Nieuwsoverzicht

NGF organiseert in 2020 toernooien Challenge Tour en Ladies Tour

26 november 2019

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie organiseert in 2020 zowel een Challenge Tour-toernooi als een Ladies European Tour-toernooi. De NGF heeft daarover met beide organisaties overeenstemming bereikt. Golfbaan The Dutch en de Rosendaelsche Golfclub zijn de beoogde speellocaties.

NGF-directeur Jeroen Stevens sprak dit jaar bij het KLM Open al namens de federatie de ambitie uit om een internationaal toernooi voor vrouwen en voor mannen in Nederland terug op de wedstrijdkalender te krijgen.

De Challenge Tour deed in 2009 voor het laatst ons land aan en in 2016 vond tijdens de ING Private Banking Golfweek het laatste LET-toernooi op Nederlandse bodem plaats.

‘Met beide Tours zijn we eruit wat betreft de invulling van deze toernooien’, aldus Stevens. ‘We zijn ook al ver in de gesprekken met de Rosendaelsche Golfclub (LET-toernooi) en Golfbaan The Dutch (Challenge Tour-toernooi), die zich gemeld hebben om de toernooien te hosten. Daarover zullen we begin volgend jaar meer bekendmaken.’

Het is zo goed als zeker dat het toernooi van de Ladies European Tour begin juli wordt gespeeld en het Challenge Tour-toernooi eind augustus.

Internationale toernooien voor vrouwen en mannen terug op de wedstrijdkalender

Stevens is blij dat het KLM Open in 2020 een ‘broertje en een zusje’ krijgt. ‘Kijk naar de recente successen van Anne van Dam, naar Dewi Weber in haar eerste jaar als professional en naar de Nederlanders op de Challenge Tour. Dat succes smaakt naar meer. Met deze toernooien in eigen land krijgen ook onze talenten meer speelkansen op een hoger niveau en kunnen we hopelijk jonge en nieuwe golfers in Nederland stimuleren.’

De Nederlandse topspelers Anne van Dam en Joost Luiten zullen ook worden betrokken bij respectievelijk het LET-toernooi en het Challenge Tour-toernooi. Over hun rol bij beide events wordt eveneens begin 2020 meer duidelijk.