Terug naar Nieuwsoverzicht

Dutch Ladies Open voorlopig van kalender

1 april 2020

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie heeft besloten het Dutch Ladies Open, dat van 2 tot en met 5 juli op de Rosendaelsche Golfclub zou worden gehouden, niet door te laten gaan. Het is een van de gevolgen van de coronacrisis die ook de golfwereld hard raakt.

De coronacrisis treft iedereen in de golfwereld en ook de NGF, die al nadrukkelijk bezig is met kostenbesparingen voor dit jaar. Bovendien houdt de NGF er rekening mee dat begin juli nog te vroeg is om een waardig toernooi met topspeelsters uit de hele wereld te kunnen organiseren. Dat een besluit daarover niet op het laatste moment kan worden genomen, spreekt voor zich.

2021

De NGF bekijkt de mogelijkheid om later in het jaar een gecombineerd toernooi van de Ladies European Tour en de Challenge Tour te organiseren. Over het doorgaan van de BNL Challenge Trophy eind augustus op The Dutch in de huidige opzet is nog geen besluit genomen.

Voor 2021 heeft de NGF de intentie om het Dutch Ladies Open wel als stand-alone event te organiseren, mogelijk alsnog op de Rosendaelsche.

Update 21 april:

Evenementen met een vergunningsplicht zijn tot 1 september niet toegestaan. Het LET-toernooi zou begin juli gespeeld worden op de Rosendaelsche en de BNL Challenge Trophy eind augustus op The Dutch. De NGF heeft de intentie om de toernooien wel in 2021 te organiseren.