Terug naar Nieuwsoverzicht

Eindopbrengst steunactie voor clubs en banen

28 augustus 2020

De steunactie voor golfclubs en -banen die door de coronacrisis hard zijn getroffen, heeft een mooi bedrag opgeleverd. Clubs die willen afzien van hun aandeel, kunnen dit aangeven.

Steunactie #supportervangolf

Kort na de uitbraak van het coronavirus heeft de NGF een actie opgezet om geld in te zamelen voor golfclubs (zijnde lid van de NGF) die financieel hard getroffen zijn door de sluiting van hun baan, horeca, golfshop, oefenfaciliteiten en golfschool. De actie bestond uit de verkoop van polo’s, headcovers en een bijdrage voor de aanschaf van een speciale digitale uitgave van GOLF.NL. De verkoopactie van de polo's, headcovers en de digitale uitgave van GOLF.NL is inmiddels afgelopen. Een extra donatie kwam vanuit Ride & Golf, een inzamelingsactie waarbij een aantal mensen ging golfen (en tussendoor fietsen) op achttien verschillende golfbanen op één dag!

De eindopbrengst van de actie was € 35.575

Prachtige opbrengst

Nu de actie eind augustus is afgelopen en alle inkomsten en uitgaven bekend zijn is de netto-opbrengst bepaald op ruim € 35.575. De shirts worden nog steeds verkocht, maar de voorraad is al verrekend zodat er niks meer zal veranderen aan de totaalopbrengst. Tijdens de algemene leden vergadering van 19 september wordt toegelicht hoe het bedrag ten goede zal komen aan de golfclubs.

Solidair met golfclubs die getroffen zijn

De NGF doet een beroep op golfclubs die nauwelijks tot geen negatieve financiële gevolgen hebben gehad van de coronacrisis, af te zien van hun deel van de actie #supportervangolf. Op deze manier kunnen de clubs die financieel het zwaarst getroffen zijn en de bijdrage het hardst nodig hebben er ook het meeste van profiteren. Als je als golfclub bereid bent om af te zien van jouw bijdrage, stuur dan een mail naar daniella.demont@ngf.nl.