Terug naar Nieuwsoverzicht

Ruim € 18.000 voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

13 februari 2020

De jaarlijkse bijdrage aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur is namens alle deelnemers van het NGF Familietoernooi overhandigd aan ambassadeur Marianne Vos. Dit jaar was de opbrengst € 18.726,10. Met dit bedrag kunnen weer 75 kinderen deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten.

Wielrenster Marianne Vos ontvangt cheque

Marianne Vos is wielrenster op zowel de baan als de weg als in het veld. Ze is in deze disciplines tweevoudig olympisch kampioen en twaalfvoudig (!) wereldkampioen. In haar drukke trainingsschema, waarin zij momenteel herstellende is van een blessure, nam zij met genoegen de cheque in ontvangst. “Al van jongs af aan is sporten mijn lust en mijn leven,” zegt Marianne, “ik zou niet zonder willen en kunnen. Voor mij is het altijd mogelijk geweest om de sporten te doen die ik graag wilde, maar uiteraard is dit niet altijd vanzelfsprekend. Sport bindt, motiveert en stimuleert. Ik zie het als een essentiële pijler in de ontwikkeling van een kind, zowel op fysiek als op persoonlijk vlak. Ik ben als ambassadeur dan ook dolblij met de bijdrage van de NGF en wil alle deelnemers aan het NGF Familietoernooi enorm bedanken.”

“Ik ben dolblij met deze bijdrage. Zo kunnen nog meer kinderen sporten”

Sinds begin 2016 is het fonds gekoppeld aan het jaarlijks terugkerende toernooi en ook in 2020 komt de opbrengst weer ten goede van de kinderen binnen de samenleving die opgroeien in armoede.

Alle kinderen moeten kunnen sporten

In Nederland groeit circa één op de elf kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie of het lesgeld en de benodigde attributen, in 2019 hielp het fonds 81.935 kinderen. Alle kinderen in Nederland verdienen een kans op een goede basis en fundament. Via sport en cultuur kunnen zij zich fysiek, sociaal en mentaal ontwikkelen. Dat is voor ieder kind belangrijk, voor nu en ook voor in de toekomst. De NGF helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur om zoveel mogelijk kinderen de kans te bieden om te kunnen doen wat belangrijk voor hen is, ook binnen de golfsport. Dankzij de opbrengst van het Familietoernooi kunnen nog meer kinderen meedoen!

Meld hier het toernooi van 2020 aan

In 2020 minstens zo'n mooie bijdrage?!

Ook in 2020 wordt op de NGF-golfbanen weer druk gestreden om de winst in het NGF Familietoernooi. De eerste toernooien staan al gepland en zijn doorgegeven aan de organisatie, maar nog niet alle aanmeldingen zijn binnen. Het toernooi van jouw club is via onze aanmeldpagina door te geven. Alle aangemelde toernooien dragen bij aan de gezamenlijke opbrengst.