Terug naar Nieuwsoverzicht

Hoe maak je van jouw Open Golfdag een succes?

29 januari 2020

De Open Golfdagen, die op ruim 100 golfclubs en -banen georganiseerd worden, zijn jaarlijks goed voor zo’n 8000 bezoekers. Bezoekers die nieuwsgierig zijn naar en willen kennismaken met golf. Meld jouw golfclub aan en lees hier hoe je het meeste uit je Open Golfdagen haalt.

Tips en Tricks Open Golfdagen 2020

De Open Golfdagen worden vanaf dit jaar in een ander jasje gestoken. Clubs en banen krijgen zelf de vrijheid om Open Golfdagen en kennismakingslessen in te plannen en dit kan het hele jaar door. Aan het begin van het seizoen, in april, zal de NGF de Open Golfdagen extra promoten. Hier kun je van profiteren door jouw aanbod nu op het platform Clubbase te plaatsen. Meld je aan en geef aan wanneer jouw Open Golfdagen zijn!

Met de volgende tips en tricks worden jouw Open Golfdagen een groot succes.

Er zijn enkele bepalende factoren die maken dat een beginnende golfer al dan niet gaat boeken.  
  • Tijdstip en dag

Het is belangrijk om aan te sluiten bij gewenste dagen en tijdstippen om te golfen. Bij de AH Sportactie 2018 werd het meest gezocht op maandag- en woensdagavond; bij golf waren de meeste boekingen in het weekend.

Een kennismakingsles kun je dus het beste organiseren op maandag of woensdag tussen 18:00 en 20:00. Mensen die golf wel eens willen proberen, zijn vaak werkenden. Hou hier rekening mee.

  • Gezamenlijk golfen

Nieuwe golfers komen niet graag alleen naar de Open Golfdagen. Ze nemen vaak één of twee personen mee. In de weekenden zijn dit vaak ook kinderen. Zorg er dus voor dat je voor elke leeftijd materiaal beschikbaar hebt.

  • Frequentie

Golfclubs en -banen met een wekelijks golfaanbod (of vaker) doen het goed. Mensen willen wat te kiezen hebben. Eén golfbaan had dit goed begrepen door iedere dag een les aan te bieden en kreeg daarmee maar liefst 240 boekingen (de meeste van allemaal).

  • Omschrijving en inhoud van het aanbod

Golfactiviteiten met een goede inhoudelijke omschrijving en een gevarieerd en toegankelijk aanbod zijn succesvoller. Dit blijkt uit cijfers van de NGF. Wanneer je een activiteit hebt zonder omschrijving of bepaalde voorwaarden (zoals minimaal handicap 54) zal het minder deelnemers opleveren.

  • Lokale promotie

Naast de landelijke promotie vanuit de NGF is lokale reclame ook heel effectief. Denk hierbij aan de lokale krant en bestaande leden. Veel nieuwe golfers komen in aanraking met golf doordat iemand in hun vrienden- of familiekring golft. Ga in gesprek met je eigen leden (dat kan ook via social media) en nodig hen nadrukkelijk uit vrienden/familie meenemen naar de Open Golfdagen. 

  • Vervolgaanbod via Golfstart

Uit een onderzoek van de NGF (2018) blijkt dat 84% graag nogmaals zou willen golfen na de eerste kennismaking. Slechts 23% heeft een vervolgaanbod gekregen. Golfstart biedt een perfecte tool om deelnemers van de Open Golfdagen een vervolgstap te laten maken. Zorg ervoor dat er na de Open Golfdagen verschillende Golfstarts gepland staan. Het meest effectief is als de bezoekers van de Open Golfdagen meteen op die dag een Golfstart kunnen boeken. Als dat niet lukt kun je de deelnemers ook achteraf aansporen via telefoon of mail.

Workshop werven van nieuwe golfers

Om van jullie Open Golfdagen een succes te maken worden er vanuit de NGF workshops georganiseerd door Alexander Renders. Hou de agenda van de NGF in de gaten voor nieuwe workshops en om je aan te voor deze workshop. Let op, vol=vol.

Promotiemateriaal

Voor elke golfbaan en -club is promotiemateriaal beschikbaar voor de Open Golfdagen via Clubdesign. De NGF heeft speciale templates voor de Open Golfdagen die golfclubs en -banen kunnen aanpassen met bijvoorbeeld eigen kleuren, logo’s en foto’s. Clubdesign kun je bereiken door in te loggen in je eigen Clubbase. 

Plaats je Open Golfdag in Clubbase

De NGF probeert zo veel mogelijk nieuwe potentiële golfers naar het Open Golfdagen-platform te leiden maar dit kan alleen als er voldoende aanbod van golfclubs en -banen op staat. Zorg ervoor dat je Open Golfdag-aanbod ook op Clubbase staat zodat nieuwe golfers bij jou hun eerste kennismaking in golf kunnen beleven!

De Open Golfdagen zijn een initiatief  van de NGF, NVG en PGA-Holland.