Terug naar Nieuwsoverzicht

Landelijke dekking Golfstart

7 juli 2020

Nog niet iedere regio in Nederland heeft Golfstart-aanbod voor beginnende golfers. Bekijk op de kaart waar de 'gaten' zitten en waar dus nog kansen liggen.

Golfstart per regio

Vanaf het moment dat het weer mogelijk was om golflessen te geven in mei, werd de website van Golfstart enorm veel bezocht door potentiële nieuwe golfers. Het aanbod van lespakketten groeide en het aantal aanmeldingen sinds de 'coronastop' zit inmiddels al op ruim 550 boekingen! Golfstart biedt het grootste aanbod van golflessen voor beginners in Nederland en dat moeten we zo houden om relevant te zijn voor nieuwe golfers.

Teruglopend aanbod

In totaal hebben momenteel 42 verschillende golfclubs of -banen hun beginners-aanbod geplaatst op Golfstart in de vorm van 68 cursussen. Dit is aanzienlijk minder dan de ruim 100 cursussen van begin juni en de keuze voor nieuwe golfers wordt daardoor beperkt waardoor we potentiële beginners mislopen.

Een ander probleem is dat Golfstart nu ook geen landelijke dekking meer heeft. Een beginnende golfer kan in bepaalde provincies niet in de buurt terecht voor een golfcursus. Het gaat hier met name om de regio’s Zwolle, Friesland, Zeeland en Limburg. Zie hieronder waar Golfstart wordt aangeboden:

https://goo.gl/maps/WMZkRtg9JFWzaz8d6

Dus golfbanen uit Limburg, Zwolle, Friesland en Zeeland, zorg dat je ook golfcursussen aanbiedt op Golfstart zodat in heel Nederland beginnende golfers in de buurt kunnen starten.

Aanbod voor na de zomervakantie

De zomervakantie is voor veel mensen al begonnen. Aangezien een Golfstart-cursus doorgaans zes weken duurt, kan dit zorgen voor een uitdagende planning. Spreek daarom goed af met je huidige Golfstart-deelnemers wanneer er mogelijkheden zijn om een les in te halen. Zorg er ook voor dat je voor de potentiële nieuwe deelnemers direct na de vakantie aanbod op de website hebt staan. Op dit moment zijn de eerste cursussen voor eind augustus en begin september al volgeboekt.