Terug naar Nieuwsoverzicht

Een zomer vol Golfstart

7 juli 2020

Sinds de golfbanen weer open zijn, doen veel golfclubs en -banen mee met Golfstart en Open Golfdagen. Lees in deze maandelijkse update alles over de promotie en resultaten van deze programma's.

Veel mensen beleven dit jaar een golfzomer

Het is weer tijd voor de maandelijkse update. Het aantal boekingen voor beide platformen laat nog steeds een stijgende lijn zien en dit resulteert in mooie cijfers voor de Golfstart-lespakketten en Open Golfdagen-kennismakingslessen bij golfclubs en -banen. 

Golfstart

Het aanbod van Golfstart-lespakketten staat momenteel op 76, verdeeld over 39 clubs en banen. Dit is een daling ten opzichte van de periode mei/juni. Het aantal boekingen loopt synchroon aan het aantal lespakketten. Kortom, plan jouw Golfstart-lespakketten alvast vooruit in clubprofiel.nl en profiteer van het aantal mensen dat wil beginnen met golf.

In vier weken tijd zijn er 300 nieuwe boekingen gedaan

De algemene bekendheid van Golfstart is enorm gestegen wat resulteert in ruim 12.000 maandelijks bezoekers die zelf via internet (organisch en direct) op het boekingsplatform golfstart.golf.nl terechtkomen.

Betaalde promotiecampagne

Vanuit de NGF loopt de promotiecampagne door om het bereik van Golfstart nog meer te vergroten. 1.500 bezoekers komen binnen via direct verkeer. Dat houdt in dat zij de website Golfstart direct bezoeken. Via Google Adwords (SEA) werden er deze maand gemiddeld 4.000 bezoekers doorgestuurd naar Golfstart. En dankzij de betaalde FB advertenties klikken ongeveer 3.500 potentiële golfers door naar het Golfstart-platform. Dit alles heeft de afgelopen maand voor 300 nieuwe boekingen via het Golfstart-platform gezorgd. Zorg ervoor dat jij al jouw aanbod op Golfstart zet én lokaal promoot zodat je goed vindbaar bent.

Wat opvalt uit de cijfers is dat er te weinig aanbod opstaat in vergelijking met het aantal websitebezoekers. Doe hier je voordeel mee en plan jouw lespakketten tot het einde van dit jaar in! Maak daarnaast gebruik van je eigen mediakanalen en lokale promotie om deze Golfstart-lespakketten onder de aandacht te brengen.

Open Golfdagen & AH Sportactie

De betaalde promotiecampagne bij de Open Golfdagen staat momenteel uit omdat het aanbod met 23 golfclubs en -banen te beperkt is. Dit is overigens niet terug te zien in de boekingen van de Open Golfdagen, want afgelopen maand zijn er 130 boekingen gemaakt en dat is een verdubbeling met vorige maand.

Vanaf 14 september gaat de AH Sportactie weer van start. Mensen sparen bij het boodschappen doen voor gratis sportkennismakingslessen en dit leverde in 2017 en 2018 samen ruim 5.000 boekingen op voor golf. Profiteer ook van de marketing en promotie van Albert Heijn en zorg dat jouw proeflessen staan ingepland vanaf half september tot eind oktober. Vanaf 10 augustus kan je je aanbod in Clubprofiel (dit heet straks Clubbase) plaatsen, maar meld je hier alvast aan als je geïnteresseerd bent in de AH Sportactie, zodat je op de hoogte gehouden wordt van de Sportactie.