Terug naar Nieuwsoverzicht

Huzarenstukje van vrijwilligers op ’t Jagerspaadje

8 juni 2020

Op heel veel golfclubs verzetten vrijwilligers bergen werk waardoor de kosten voor de vereniging beperkt blijven. Golfclub 't Jagerspaadje in Hilversum is daar een mooi voorbeeld van.

Foto boven: Frank van 't Hek. Foto's onder: Ben Töller.

Met betrokken leden kun je heel ver komen, Golfclub 't Jagerspaadje is hier het bewijs van. De vrijwilligers van de baancommissie van deze club hebben iets bijzonders gedaan en Aaf Visser heeft hiervan een verslag gemaakt dat we hieronder samenvatten.

Golfclub ’t Jagerspaadje wordt altijd al volledig beheerd door vrijwilligers en dat geldt ook voor het baanonderhoud. Slechts de heel grote onderhoudswerkzaamheden worden uitbesteed. Maar dit voorjaar heeft de club z'n grenzen verder verlegd: de vrijwilligers hebben nu ook holes gerenoveerd.

Het begon met het opstellen van een plan om de baan begin dit jaar grondig aan te pakken. De bunkers een nieuwe uitstraling en hogere moeilijkheidsgraad geven en enige niveauverschillen creëren: dat was het plan.

Er werd een begin gemaakt met een bunker. En toen kwam het bericht dat alle golfbanen dicht gingen: corona was in het land. Maar de gemeente Hilversum bood uitkomst en gaf ’t Jagerspaadje ontheffing voor baanwerkzaamheden. Uiteraard onder strikte voorwaarden: 1,5 meter afstand bewaren en niet te veel mensen aan het werk.

Met die uitgangspunten gingen enkele enthousiaste baancommissieleden aan het werk. Met een strak rooster en gerichte planning en elke dag een toezichthouder werd dagelijks gewerkt. Koffie werd van huis meegenomen en het terras telde slechts vijf stoelen.

Alle bunkers kregen een mooie rand van graszoden, die waren gestoken uit een niet erg gewild deel van de baan. Zelfs één hole werd helemaal omgebouwd. Een eenvoudige rechte hole, waar je bal vaak te ver naar beneden rolde en in water terecht kwam als je te hard afsloeg. Achter de green van deze hole is een wal opgetrokken van bestaande graszoden en is een “potbunker" gerealiseerd. 

Het werk dat de dames en heren van de baancommissie in zeven weken hebben bewerkstelligd is enorm. In alle rust zonder te worden gestoord en zonder te storen is een klus geklaard. De spelers die op maandag 11 mei eindelijk weer konden golfen waren lovend over hun medeleden.

Golfclub ’t Jagerspaadje is een 9-holes baan en ligt in het Corversbos te Hilversum. De vereniging heeft 360 leden. De club is vertegenwoordigd in de NGF Competitie met drie teams. Op de baan spelen is alleen mogelijk als je geïntroduceerd wordt door een lid van ’t Jagerspaadje.

jagerspaadje golfclub jagerspaadje golfclub