Terug naar Nieuwsoverzicht

NGF Familietoernooi 2020 nieuwe opzet

9 juni 2020

Gezien de coronamaatregelen is het spelen van officiƫle landelijke wedstrijden voorlopig helaas niet mogelijk. De huidige gezondheidscrisis raakt niet alleen het sportieve aspect van ons golfspel maar ook de financiƫle pijler.

Vanwege het belang van het NGF Familietoernooi en de mogelijkheden die dit mooie, traditionele toernooi juist in deze tijd kan brengen, is de NGF op zoek gegaan naar een oplossing, zodat het evenement toch kan plaatsvinden en een steentje kan bijdragen aan een spoedig herstel van de golfmarkt.

Geef de toernooidatum alvast aan ons door!

“De financiële schade voor de Nederlandse golfmarkt zal ongekend groot zijn. Het is in deze situatie dan ook zeer ongepast om extra geld te investeren in een finaleweekend en overige uitgaven rondom deze organisatie. Wij hebben ervoor gekozen het geld binnen de golfclubs zelf te houden”, aldus Jeroen Stevens, directeur NGF.

Golfen voor de eigen clubkas

De afgelopen vier jaar overhandigde de NGF namens alle deelnemers van de clubtoernooien een cheque aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In goed overleg met deze partner zullen alle opbrengsten van de clubtoernooien in 2020 ten gunste komen van de eigen clubkas.
“Wij begrijpen heel goed dat de NGF deze keuze maakt. Wij zijn natuurlijk al heel blij met de enorme bedragen voor ons fonds in de afgelopen vier jaar”, aldus Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de sportcontributie voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Mocht je als particulier of lokale ondernemer toch iets voor deze kinderen willen betekenen, kijk dan op mijnjeugdfondsactie.nl.

Familiegolf als gezonde impuls voor de golfsport

Het zou prachtig zijn als duizenden familiekoppels onderling de strijd aangaan. Daarom stimuleren wij dat de toernooien een open karakter krijgen zodat ook families van andere clubs een duit in het zakje kunnen doen bij jouw club. We zijn immers één grote golffamilie.
De clubs die de (nieuwe) toernooidatum doorgeven via ons systeem, krijgen net als voorgaande jaren prijzenpakketjes toegestuurd waarmee de winnaars kunnen worden gehuldigd. Daarnaast ontvangen alle deelnemers tees, balletjes en een marker voordat zij van start gaan.

Aangepaste opzet

Het Familietoernooi bestaat normaal gesproken uit clubtoernooien (voorrondes) - die worden gespeeld tussen april en oktober - en een nationale finale. Deze finale, gecoördineerd door de NGF, vond altijd in oktober plaats maar wordt nu vervangen door een online 'Finale Loting'. Per tien inschrijvingen komt jouw club één keer in de hoge hoed met clubs terecht. Uit deze hoge hoed worden de grote prijswinnaars getrokken. De digitale loting vindt plaats in de week na het laatst geplande NGF Familietoernooi. Dus met 100 aanmeldingen, komt jouw club tien keer in de hoge hoed.

Deelnemen

Om deel te nemen aan het NGF Familietoernooi - en aanspraak te maken op de leuke NGF-giveaways, de mooie NGF-prijzen en de grote finaleprijzen - hoef je je alleen maar aan te melden. De invulling en/of wedstrijdvormen laten we geheel over aan de organisatoren per club. Bedenk wat jouw leden het meest aanspreekt en maak er een geweldig toernooi van. Het is zelfs mogelijk om een bestaande wedstrijd te gebruiken voor deelname aan het NGF Familietoernooi. Bij deelname komt de naam van jouw club op onze website te staan en bezoekt en ondersteunt Twan Boerdonk (Medewerker sportparticipatie afdeling Jeugd & Familie) jouw club waar mogelijk.

GOLF RAAK!-challenge

De club met de meeste inschrijvingen in de leeftijd t/m 18 jaar (waarbij ook de jeugdige deelnemers aan clinics of andere activiteiten meetellen als ingeschreven jeugd) wint de GOLF RAAK!-challenge. Als prijs stellen we het GOLF RAAK!-funpark voor een dagdeel ter beschikking en organiseren we samen met jouw club een onvergetelijk spektakel voor alle jeugdige (potentiële) golfers.

Kort samengevat

  • De inschrijfgelden gaan naar clubkas
  • Clubs hebben een vrije invulling van de familiedag en het Familietoernooi (de enige 'vereiste' is aanmelden bij de NGF). De mogelijkheden zijn groot. Meerdere categorieën waarbij één categorie de mogelijkheid geeft om een beginnende golfer te koppelen aan een ervaren familielid. Clinics/kennismaking met golf voor de geïnteresseerde gezins- en familieleden. Voor andere ideeën zijn wij bereikbaar om mee te denken.
  • De GOLF RAAK!-challenge, ook jeugdige deelnemers aan clinics of andere activiteiten tellen mee als ingeschreven jeugd.
  • Bij aanmelding ontvangt de club: prijzen, giveaways, telefonische ondersteuning, bezoek door Twan Boerdonk (indien mogelijk).
  • Per tien deelnemers komt de club één keer in de hoge hoed en loot mee voor de Finaleprijzen: 
  1. Players First Enquête (1x)
  2. 10 GOLF RAAK!-golftassen (2x)
  3. 20 GOLF RAAK!-putters (3x)
  4. Weekend SNAG GOLF (3x)

In een periode als deze zien we het belang en de waarde van familie. Het NGF Familietoernooi onderstreept dat. Dus meld ook jouw toernooi aan!