Terug naar Nieuwsoverzicht

5 vragen aan Golfclub Havelte over succes Golfstart

16 juni 2020

Nu golfen weer mag draait het boekingsplatform voor beginners - Golfstart - op volle toeren. De introductie in golf voor 99 euro slaat aan bij mensen die op een veilige manier een nieuwe sport willen proberen. Een van de golfclubs die dat met succes doet is Havelte, waar PGA Professional Bastiaan Haasnoot aan de slag is gegaan met Golfstart en veel nieuwe golfers weet te enthousiasmeren. Haasnoot beantwoordt 5 vragen over het succes van Golfstart op Golfclub Havelte.

1. Waarom zijn jullie begonnen met Golfstart?

Op de club hebben we te maken met een best stevige vergrijzing. Als je kijkt naar het leeftijdgemiddelde van Nederland, zitten we daar met ons ledenbestand flink boven, meer dan 20 jaar zelfs. Dat betekent dat je snel leden kwijt kan raken en dat je dus moet zorgen voor een nieuwe aanwas aan leden. Het is een vrij simpele maar logische reden voor ons om aan de slag te gaan met Golfstart. Daarnaast geloven wij in het concept van zes lessen voor een laag bedrag om nieuwe golfers kennis te laten maken met golf.  

2. Hoe hebben jullie Golfstart gepromoot?

Wij hebben voornamelijk onze interne clubkanalen gebruikt. Nieuwsbrieven, folders in clubhuizen, vooral erop gericht om leden en hun familie te activeren om te kijken of er mensen willen beginnen met golf. Ik ben professional en vertel ook actief tijdens mijn lessen dat als je mensen kent die willen beginnen met golf, dat ze dat hier op Havelte kunnen doen. Wat dat betreft is het best opmerkelijk dat we zoveel aanmeldingen hebben binnengehaald via onze eigen kanalen. Op dit moment gaan er nog 20 deelnemers beginnen en hebben we ook nog een aantal mensen dat proeflessen gaat nemen en dan daarna ook met Golfstart kan beginnen.    

3. Wat vinden beginners van Golfstart?

De reacties van de deelnemers is positief. Wij hebben Golfstart 1, dat is 6 zes lessen, en Golfstart 2, een extra cursuspakket met een registratielidmaatschap, theorie-examen en nog een keer 6 golflessen. Van de meer dan 80 mensen die zijn begonnen met Golfstart zijn er slechts twee die niet zijn doorgegaan.

4. Wat heeft het jullie als club opgeleverd? 

Uiteindelijk gok ik dat er nu op dit moment 30 mensen aan het lessen zijn die via Golfstart zijn begonnen. Van die andere 50 zijn er zeker wel 30 tot 35 lid geworden. De rest koopt greenfees en is dus ook waardevol voor de golfclub. Van alle mensen die bij ons zijn begonnen met golf zijn er dus slechts twee die zijn afgehaakt. Zeg dus maar gerust dat 95 procent is gaan golfen. Ik regel de Golfstart-activiteiten vrijwel helemaal zelf. We werken verder met vrijwilligers van de golfclub die 'mentor' zijn en nieuwe leden na Golfstart begeleiden in de club en op de baan zelf zodat ze een goede introductie krijgen in golf.   

5. Gaan jullie nog meer Golfstarts organiseren?

We hebben op dit moment drie Golfstarts open staan voor juni, en die lopen al aardig vol!

Klik op de link hieronder om als club of baan aan de slag te gaan met Golfstart.