Terug naar Nieuwsoverzicht

Golfstart-cijfers vliegen omhoog

17 juni 2020

Sinds de golfbanen weer open zijn, doen steeds meer clubs en banen mee met de programma's Golfstart en Open Golfdagen. Lees hier alles over de promotie en resultaten van deze platformen voor nieuwe golfers.

Heel veel interesse vanuit nieuwe golfers 

Mensen zijn volop geïnteresseerd om te beginnen met golf en dit resulteert in mooie cijfers voor de Golfstart-lespakketten en Open Golfdagen-kennismakingslessen.

Golfstart

Het aanbod van Golfstart-lespakketten in Nederland staat inmiddels op 91, onderverdeeld over 42 clubs en banen. Om een goede landelijke dekking te hebben, moeten we naar minimaal drie clubs en banen per provincie, dus heb jij jouw Golfstart-aanbod nog niet toegevoegd? Zet het er dan gelijk op via clubprofiel.nl.

In vier weken tijd zijn er 350 betaalde boekingen bij Golfstart gedaan

De naamsbekendheid van Golfstart is enorm gestegen wat resulteert in ruim 1200 unieke maandelijks bezoekers die zelf via internet (organisch en direct) op het boekingsplatform golfstart.golf.nl terechtkomen. 

Betaalde promotiecampagne 

Vanuit de NGF loopt er al een aantal weken een promotiecampagne om het bereik van Golfstart nog meer te vergroten. Google Adwords (SEA) zorgt er met de juiste zoektermen voor dat er per maand gemiddeld zo'n 2500 personen worden doorgestuurd naar het platform Golfstart. Dankzij de betaalde Facebook-advertenties klikken ongeveer 1.000 potentiële golfers door naar het Golfstart-platform. Dit alles heeft de afgelopen drie weken voor 350 boekingen gezorgd en deze lijn is nog steeds stijgend dus zorg ervoor dat jij ook goed vindbaar bent voor nieuwe golfers en zet je aanbod op Golfstart.

Wat opvalt uit de cijfers is dat clubs die actief hun eigen promotie doen (via website, nieuwsbrief of social media met een link naar hun Golfstart-lespakketten) het hoogste aantal boekingen krijgen. Als je Golfstart-lespakketten aangemaakt hebt, promoot die dan via je eigen mediakanalen zodat je een goed overzicht biedt van alle beschikbare Golfstart-lespakketten.

Open Golfdagen

De focus heeft na het heropstarten van de golfbanen vooral gelegen op de promotie van de Golfstart-lespakketten, maar inmiddels worden de Open Golfdagen ook steeds meer aangemaakt en geboekt. Heb jij bijvoorbeeld elke laatste zaterdag van de maand een kennismakingles of beginnersclinic? Plan deze dan in op het Open Golfdagen-platform zodat geïnteresseerde bezoekers zich hiervoor kunnen inschrijven in hun zomervakantie via opengolfdag.nl

Tip: Plan al je kennismakingslessen en golfclinics voor de rest van het jaar alvast in op het platform Open Golfdagen

Het actuele aanbod van het aantal Open Golfdagen is momenteel relatief laag met 64 verspreid over 17 golfclubs. Desalniettemin heeft dit de afgelopen twee weken wel geresulteerd in ruim 70 boekingen. Het platform bereikt wekelijks 600 personen dus doe ook hier je voordeel mee.

Ben jij benieuwd welke promotie de NGF, NVG en PGA nog meer doen en wat je zelf kunt doen? Bekijk dan het online webinar over het werven van nieuwe golfers.