Terug naar Nieuwsoverzicht

Werf nieuwe leden met Golfstart

15 mei 2020

Golf is de ideale buitensport, waar het houden van afstand heel natuurlijk is. Dit is het perfecte moment om dat te laten zien aan nieuwe golfers. Met Golfstart, het landelijke boekingsplatform voor beginnende golfers.

Vanaf 11 mei mag iedereen in Nederland weer golfen. De coronamaatregelen zijn versoepeld en golf kan zich bewijzen zich als dé buitensport van Nederland, waarbij het houden van afstand heel natuurlijk is; golf past perfect in de huidige anderhalvemetersamenleving. Nu is dan ook het moment om als golfclub en -baan te beginnen met het werven van nieuwe leden, en dat kan uitstekend met Golfstart.

Binnen een maand 350 boekingen!

Groepsles toegestaan

Volgens het protocol (klik hier voor alle informatie m.b.t. corona) zijn golflessen toegestaan wat de deuren opent voor Golfstart. Elke club en baan heeft een eigen protocol waarmee gehoor wordt gegeven aan de geldende richtlijnen met betrekking tot hygiëne en de anderhalve meter afstand die personen van elkaar moeten houden.

Omdat het is toegestaan om aan maximaal negen personen in de buitenlucht les te geven, is het ook mogelijk om een Golfstart-programma aan te bieden aan beginners. Er zijn al clubs die met de versoepeling van de coronamaatregelen hun kans grijpen en nieuw aanbod op Golfstart hebben geplaatst.

Beginners binden aan golf

Golfstart is het landelijke boekingsplatform waar beginners voor een vaste lage prijs van 99 euro in zes lessen hun baanpermissie halen. Het doel van Golfstart is om de beginnende golfer een goede introductie in golf te geven en aan een golfclub of -baan te binden met een passend vervolgaanbod. Via golf.nl/golfstart ziet de beginner na het invoeren van het woonadres direct het aanbod in de buurt. Op het platform kan direct geboekt worden en na een paar klikken kan de beginner in zijn eigen regio aan de slag met de perfecte Golfstart.

Golf is de ideale buitensport in tijden van corona

Clubbase

Iedere golfclub, -baan of -school in Nederland kan meedoen met Golfstart en in het systeem van Clubbase één of meerdere Golfstart-lespakketten aanmaken. hierbij tref je een ingevuld voorbeeldlespakket aan dat je kunt aanpassen aan jouw situatie en voorkeuren zoals data, tijd en inhoud. Golfclubs en -banen kunnen hun lespakket(ten) specifiek maken met foto's, de inhoud van de lessen en opties zoals gratis golfballen of gebruik van een golf-leenset. Het Golfstartplatform is landelijk en biedt nieuwe golfers een betere en vooral overzichtelijkere start in golf dan de vele GVB-in-één-dag-aanbiedingen. 

Welkom in golf

Ga je aan de slag met werving van nieuwe golfers, bestel dan het vernieuwde boekje 'Welkom in golf' om beginnende golfers mee te geven na hun eerste kennismaking met golf op jouw club of baan. Het boekje is speciaal gericht op nieuwe (potentiële) golfers om ze te laten zien hoe mooi, uitdagend, toegankelijk en uniek de golfsport is. Bekijk het boekje hier. Het Welkom in golf-boekje is te koop via golfboeken.nl. Deze versie is met flinke korting te bestellen door groot in te kopen én dankzij een bijdrage van de NGF.