Terug naar Nieuwsoverzicht

Golf dé ideale anderhalvemetersport

20 oktober 2020

Momenteel is golf een van de weinige sporten die voldoet aan de coronaregels. Mensen zullen andere sporten willen uitproberen en golf heeft de afgelopen maanden bewezen de ideale sport te zijn voor de 1,5-meter-samenleving. Profiteer daarvan en voeg jouw Golfstart of Open Golfdag toe op Clubbase. Vanuit de NGF zullen we de online promotie voor deze platformen ook door gaan zetten in oktober én november.

Golfstart

Momenteel staan er 44 Golfstart-lespakketten online, verdeeld over 18 clubs. Dit is een flinke daling ten opzichte van het aantal lespakketten in de maanden ervoor. De meeste lespakketten zijn al volgeboekt en het aantal mensen in de wachtrij neemt nog steeds toe. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is Golfstart het ideale product in de anderhalvemetersamenleving.
Er zijn bijna 1.500 Golfstart-lespakketten via het platform geboekt 

In de maand september tot nu zijn er meer dan 12.000 bezoekers op het platform geweest. Van deze 12.000 bezoekers hebben 200 mensen een Golfstart-lespakket geboekt. Het aantal mensen dat de site bezoekt en vertrekt zonder Golfstart-lespakket (bounce percentage) is enorm en dat betekent dat er nog steeds meer vraag dan aanbod is.

Sinds kort is het voor ons (NGF) inzichtelijk op welke plaatsen vaak wordt gezocht, maar die geen resultaten opleveren. Op het moment van zoeken werden daar dus geen Golfstart-lespakketten aangeboden. Afgelopen maand werd er 31 keer op Groningen, 24 keer op Glimmen en 14 keer op Arnhem gezocht zonder resultaat. Heb jij jouw aanbod nog niet op het Golfstart-platform staan? Zet deze er dan gelijk op via clubbase.sport.nl.

Er is meer aanbod van Golfstart-lespakketten nodig

Betaalde promotiecampagne

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen wordt de promotiecampagne vanuit de NGF en NVG verder doorgetrokken in oktober én november. Om de bezoekers een Golfstart-lespakket te laten afnemen is het belangrijk dat we genoeg nieuwe Golfstart-lespakketten hebben waar zij uit kunnen kiezen. Hieronder zie je welke banen nog Golfstart-lespakketten aanbieden. Profiteer hiervan en sluit het geweldige eerste Golfstart-seizoen goed af met een aantal volle cursussen!

Vernieuwde coronamaatregelen

Groepen tot 4 personen

Bestaat de groep uit vier personen, dan zijn er geen restricties en kan de les plaatsvinden zoals altijd met daarbij al geldende maatregelen zoals anderhalve meter afstand houden, geen materialen delen, etc.

Groepen boven de 4 personen

Bij groepen die groter zijn dan 4 personen moet de groep opgesplitst worden in meerdere kleinere groepen. Bij bijvoorbeeld 10 deelnemers kun je de groep indelen in twee groepen van 3 personen en een groep van 4 personen. Voorwaarde is dat er ruimte is tussen de groepjes en het niet als één groep wordt gezien. Een andere voorwaarde is dat de groepjes van 4 niet met andere groepjes mengen. Dit om te voorkomen dat een besmet persoon de hele groep infecteert. Dus als de les op de drivingrange is met 8 personen, dan deel je dit als volgt in: 4 matten, 1 mat vrij, volgende 4 personen.

NB: Voor kinderen tot 18 jaar gelden geen restricties. Wanneer er dus een groep is van 10 personen met alleen maar kinderen tot 18 jaar, dan hoef je de groep niet op te splitsen.

AH Sportactie & Open Golfdagen

De AH Sportactie is helaas vanuit NOC*NSF vroegtijdig geannuleerd. Dit komt doordat veel binnensporten niet meer kunnen plaatsvinden. Golfen heeft uiteindelijk 232 boekingen opgeleverd. Daarom is de golfsport geëindigd in de top 4 van meest geboekte sporten. De Open Golfdagen mogen wel doorgaan volgens de nieuwe maatregelen zolang er groepjes van maximaal 4 personen zijn.

Zie hieronder de golfbattle van Rico Verhoeven tegen Celeste Plak!

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.