Terug naar Nieuwsoverzicht

Golfstart-tips in coronatijd

22 oktober 2020

Door de verscherpte maatregelen mag er gesport worden in groepjes van vier personen. Een groep van meer dan vier personen moet dus opgedeeld worden in meerdere groepen. Wouter Voskamp van de Haarlemmermeersche Golf Academie geeft hieronder een aantal tips hoe je het beste met deze maatregel kan omgaan.

Vooraf

Informeer de deelnemers vooraf over de verscherpte maatregelen en hoe je die tijdens de Golfstart gaat toepassen. Zo krijgen de deelnemers een veilig gevoel over de activiteit en weten ze wat zij kunnen verwachten.

Station

Zorg dat je twee stations maakt voor de twee groepen. Bijvoorbeeld station 1 bij afslaan en station 2 bij putten. Of station 1 en 2 bij afslaan maar zorg er dan wel voor dat er twee matten tussen die twee stations liggen. En zorg er natuurlijk ook voor dat in ieder groepje van vier 1,5 meter afstand wordt bewaard tot elkaar.

Start

Splits de groep direct bij de start in twee groepen. Geef eerst uitleg bij de eerste groep en daarna bij de tweede. Wanneer de groep vooraf is geïnformeerd over deze werkwijze, zullen zij het geen probleem vinden om even te moeten wachten. Of leg het aan de hele groep in een keer uit maar zorg dan dat de ene groep links van je staat en de andere groep rechts en dat er voldoende afstand tussen hen zit.

Indeling

De pro loopt tussen de twee stations heen en weer. Zorg er dus voor dat de ene groep bijvoorbeeld een spelletje of wedstrijdje doet zodat je daar geen aanwijzingen hoeft te geven. De andere groep krijgt les in techniek en krijgt wel instructie van de pro. Zo is er afwisseling en hoeft de pro niet heen en weer te rennen tussen de twee stations.

Veilige sport

Golf is een sport die gemakkelijk met 1,5 meter afstand tot andere personen beoefend kan worden. Ook het feit dat het in de buitenlucht plaatsvindt, geeft voor veel deelnemers een veilig gevoel. Zorg ervoor dat de sport veilig blijft. Wees liever iets te streng in het handhaven van de maatregelen dan te laks.