Terug naar Nieuwsoverzicht

Licentieovereenkomst NOC*NSF en Videma

24 december 2021

Videma heeft onlangs met NOC*NSF een nieuwe overeenkomst gesloten. Voor de leden van de NGF betekent dit dat de golfclubs en -banen individueel toestemming krijgen voor het laten zien van televisieprogramma’s en/of videobeelden.

Deze individuele toestemming wordt rechtstreeks met Videma geregeld.

Wat kun je verwachten?

Videma is op dit moment bezig met de inventarisatie van de licenties voor alle betreffende sportverenigingen. Videma probeert voor het einde van deze maand elke vereniging afzonderlijk de licentie met begeleidende brief en de factuur over het jaar 2021 toe te sturen.

Coronacompensatie

In het licht van de coronamaatregelen hanteert Videma een compensatieregeling. Videma en de NGF hebben dit als volgt afgesproken:

Periode 1 januari t/m 4 juni 2021

In deze periode waren de sportverenigingen in de gehele sportbranche verplicht (geheel) gesloten. Voor de golfbranche was er een kortere sluiting, maar clubs en banen kunnen desondanks aanspraak maken op de hele compensatie. Videma verstrekt 100% compensatie (42,47% van de jaarlicentie) over de periode 1 januari t/m 4 juni 2021.

Met ingang van 28 november 2021

Er was (tot 19 december) geen sprake van een algehele verplichte sluiting en horecagelegenheden en sportverenigingen konden en mochten gedurende de dag (tot 17:00) nog steeds televisiebeelden laten zien. Videma biedt hierom een compensatie van 50% aan op de factuur. Uit pragmatische overwegingen wordt deze compensatie verstrekt tot en met 31 december 2021 (4,66% van de jaarlicentie). 

Je ontvangt een brief van Videma

Je kunt de brief van Videma met licentie (over het jaar 2021) en de factuur aan het einde van december verwachten.