Terug naar Nieuwsoverzicht

Golf scoort hoog, ook digitaal

3 februari 2021

Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door Covid-19 en alle maatregelen die daarmee gepaard gingen. Golfen bleek voor veel nieuwkomers en huidige golfers een sport die veilig kon worden beoefend; goed voor geest en lichaam ook. Dat is ook terug te zien in de cijfers.

Ten opzichte van de cijfers in 2019 viel op dat het percentage millennials (18-35 jaar) onder de nieuwkomers flink toenam, met 83 procent! Nog nooit was de sport zo populair onder een breed publiek. En dat zien we terug in de cijfers. In de 'buitenwereld' werden de golfbanen veel en vaak bezocht, online deden GOLF.NL en de app GOLF.NL het goed.

Het starttijdenplatform GOLFO had een vliegende start in mei 2020. In totaal werden er 72.000 boekingen gemaakt via het online platform van mei tot en met december. Veel van die golfers zullen de GOLF.NL app gebruikt hebben, want ook het gebruik van de app ontwikkelde zich sterk. Het aantal nieuwe accounts groeide zelfs met 41 procent naar 240.000.

De GOLF.NL app maakt het eenvoudig om scores op de baan in te voeren. Er zijn ook veel meer scorekaarten ingeleverd in 2020 ten opzichte van 2019. Maar liefst 34 procent meer qualifying kaarten werden er gespeeld, waarbij het opvalt dat deze groei voor het grootste deel veroorzaakt werd door een enorme stijging in qualifying kaarten over 9 holes.

De website GOLF.NL zag zijn gemiddeld maandelijks aantal bezoekers groeien met 12 procent. Regels, het WHS en instructiefilmpjes waren het populairst. En het meest bekeken instructiefilmpje? Scherpe ijzers met Joost Luiten. Bekijk hem hier!