Terug naar Nieuwsoverzicht

Golf scoort hoog, ook digitaal

3 februari 2021

Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door Covid-19 en alle maatregelen die daarmee gepaard gingen. Golfen bleek voor veel nieuwkomers en huidige golfers een sport die veilig kon worden beoefend; goed voor geest en lichaam ook. Dat is terug te zien in de cijfers.

Ten opzichte van de cijfers in 2019 viel op dat het percentage millennials (18-35 jaar) onder de nieuwkomers flink toenam, met 83 procent! Nog nooit was de sport zo populair onder een breed publiek. En dat zien we terug in alle cijfers. In de 'buitenwereld' werden de golfbanen veel en vaak bezocht en ook online was er meer aandacht voor golf.

Het gebruik van de GOLF.NL app ontwikkelde zich sterk. Het aantal nieuwe accounts groeide met 41 procent naar 240.000. De app maakt het eenvoudig om scores op de baan in te voeren en daar is gebruik van gemaakt; het aantal qualifying kaarten steeg met maar liefst 34 procent in 2020, voor het grootste deel veroorzaakt door een stijging van qualifying ronden van 9 holes.

Het online starttijdenplatform GOLFO had een vliegende start in mei 2020. In totaal werden er 72.000 boekingen gemaakt van mei tot en met december. 

De website GOLF.NL zag zijn gemiddeld maandelijks aantal bezoekers groeien met 12 procent. Regels, het WHS en instructiefilmpjes waren het populairst. En het meest bekeken instructiefilmpje? Scherpe ijzers met Joost Luiten. Bekijk hem hier!