Terug naar Nieuwsoverzicht

Ook golfbanen getroffen door overstromingen

17 juli 2021

Ook golfbanen zijn in meer of mindere mate getroffen door de wateroverlast in het zuiden van Nederland. De NGF heeft in een brief aan alle Limburgse clubs ondersteuning aangeboden aan de getroffen clubs en banen.

Een aantal banen moest (deels) de deuren sluiten vanwege het natuurgeweld. Veel banen zijn inmiddels weer open maar niet allemaal.

Onder de getroffen banen zijn de Zuid-Limburgse Golf & Country Club Wittem (tot maandag 19 juli gesloten), Golfclub Land van Thorn (foto's boven; op zaterdag 17 juli nog gesloten), Golfclub Meerssen (op zaterdag nog gesloten), International Golf Maastricht/Golfclub Maastricht (weer open), Golf & Country Club Hoenshuis (weer open), Golfbaan De HerkenboscheGolf & Country Club de Herkenbosche (weer open), Golfresort Brunssummerheide/Golfclub Brunssummerheide (Geel-holes en compact course nog gesloten op zaterdag), Golf Maasduinen (weer open), Golfbaan De Golfhorst (weer open) en Golfbaan de Berckt (op zaterdag nog gesloten).

Op de website van De Berckt verscheen het bericht: “Wegens het naderende hoog water is onze golfbaan tot nader bericht gesloten.” Op de golfbaan in Baarlo, onder de rook van Venlo, werd voor de zekerheid het clubhuis en de machineloods ontruimd.

Ook enkele Brabantse banen zijn de dupe geworden van de vele regen die in het zuiden van Nederland is gevallen en die voor hoog water in de rivieren heeft gezorgd. Golfclub De Dorpswaard in Kerkdriel was zaterdag 17 juli nog gesloten. De Dorpswaard overstroomt wel eens in de winter, omdat de baan in de uiterwaard van de Maas ligt. Een overstroming in de zomer is niet normaal voor deze baan. Het Dutch Junior Open op Toxandria is een dag ingekort vanwege wateroverlast.

De NGF-accountmanagers van de clubs in Limburg hebben afgelopen week telefonisch contact gezocht met de verenigingen en banen. NGF-president Caroline Huyskes heeft op vrijdag per mail een brief gestuurd aan alle Limburgse clubs om namens de NGF steun te betuigen aan alle clubs en -banen die getroffen zijn door het natuurgeweld. “Ook naar jullie medewerkers die mogelijk persoonlijk getroffen zijn door de wateroverlast gaan onze gedachten uit”, zegt Huyskes in de brief.

Clubs die getroffen zijn, kunnen rekenen op ondersteuning door de NGF. Denk hierbij aan agronomisch advies wat betreft een snel en goed herstel van schade aan de baan of zakelijk advies omtrent de financiële steun die de overheid op gang brengt omdat het natuurgeweld en de wateroverlast tot een ramp is uitgeroepen.