Terug naar Nieuwsoverzicht

Enquête: golfbanen weerbaar maken tegen droogte

1 juni 2021

Hoe kunnen we sportvelden en golfbanen in de toekomst weerbaar maken tegen droogte? Wageningen UR voert samen met andere organisaties, waaronder de NGF, een onderzoek uit op dit gebied. Onderdeel van het onderzoek is een enquête.

Het klimaat verandert en dat leidt onder andere tot langere periodes van droogte, die mogelijk grote gevolgen hebben voor het gras op sportvelden en golfbanen.

In samenwerking met Plantum (branchevereniging van graszaadproducenten) en de NGF onderzoekt Wageningen University & Research de vraag hoe we grasvelden in de toekomst weerbaar kunnen maken tegen droogte.

Wij vragen golfbaanbeheerders en greenkeepers om dit onderzoek te steunen door een korte vragenlijst over droogte in te vullen. Het invullen kost ongeveer tien minuten. De onderzoekers zijn er erg bij gebaat als ze leren hoe greenkeepers en beheerders van golfbanen omgaan met droogte, nu en in de toekomst.

Deelname is anoniem tenzij je kans wilt maken op één van de vijf exemplaren van het handboek Grasvelden dat we weggeven. Dit is een uitgebreid praktisch naslagwerk over aanleg, onderhoud en beheer van grasvelden. Wil je kans maken op dit handboek, dan dien je aan het einde van de enquête je e-mailadres in te vullen.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan. We bedanken je bij voorbaat voor je steun aan het onderzoek.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op wur.nl. Lees voor meer informatie ook de gerelateerde artikelen onderaan deze pagina.