Terug naar Nieuwsoverzicht

Nederlandse Loterij maakt golfend Nederland blij

11 mei 2021

Op 11 mei mocht de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie - net als voorgaande jaren - een cheque van Nederlandse Loterij in ontvangst nemen. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij miljoenen in de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging, met een heldere ambitie: Nederland gelukkiger en gezonder maken.

Ook de NGF heeft het afgelopen jaar weer van een substantiële bijdrage geprofiteerd. Directeur Jeroen Stevens nam de officiële cheque in ontvangst ter waarde van bijna 1 miljoen euro. Hij zegt met deze afdracht nog meer stappen te kunnen maken richting een duurzame golfsport, in de breedste zin van het woord. “Zo creëren we samen een natuurlijke omgeving met meer groen, minder waterverspilling en duurzame clubhuizen. Ook maken we golf toegankelijker en gastvrijer met als doel meer mensen voor langere tijd en met plezier de sport te laten beleven.”

Met het bedrag worden ook projecten als de Open Golfdagen en Golfstart ondersteund. Belangrijk om beginnende golfers een goede introductie in de sport te geven en daarmee langer en meer golfplezier te bieden.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Namens alle golfers, golfclubs en -banen in Nederland dankt de NGF de Nederlandse Loterij voor wederom een prachtige bijdrage aan de sport.