Terug naar Nieuwsoverzicht

Podcastserie 'DeWeerelt van Sport & Politiek'

3 maart 2021

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart a.s. organiseert de NGF samen met KNHB, Nevobo, NSkiV en het Watersportverbond de podcastserie 'DeWeerelt van Sport & Politiek'. In deze serie komen (kandidaat) Kamerleden van de VVD, de SP, het CDA, D66, GroenLinks en de PvdA aan het woord over hun visie op sport en bewegen.

Sport deel van de oplossing

Door de coronacrisis hebben veel Nederlanders het fysiek én mentaal zwaar. Sport is deel van de oplossing om Nederland gezond en beter uit de coronacrisis te leiden. Sport draagt bij aan gezondheid, plezier en (gezonde) afleiding. Sport zorgt voor weerbaarheid en vitaliteit, geeft ritme en perspectief, is iets om naar uit te kijken. Dingen die tijdens de crisis niet meer vanzelfsprekend maar wel cruciaal zijn om Nederland gezond te houden. Juist de Nederlandse sportsector biedt mensen de gelegenheid om fysiek én mentaal in beweging te blijven.

Ambities politiek

Maar hoe kijkt de politiek naar het belang van sport als middel ten behoeve van een vitale samenleving en naar de sportinfrastructuur in Nederland? Hoe richten we een samenleving in waarin bewegen de norm is en welke rol zien zij daarin voor de sportverenigingen? Kortom, welke ambities hebben de politieke partijen als het gaat om sport en bewegen?

Podcastserie

Tijdens de zesdelige podcastserie ‘DeWeerelt van Sport & Politiek’ komen (kandidaat) Kamerleden aan het woord die de belangen van de Nederlandse sport vertegenwoordigen binnen hun partij. De serie wordt gepresenteerd door Lars Geerts, politiek verslaggever NOS en voormalig sportverslaggever.

Uitzendschema

De podcastserie wordt via onderstaand schema geplaatst op het kanaal van DeWeerelt op iTunes, Spotify en Google Podcasts.
Klik hier voor het overzicht van alle afleveringen van de podcast over Sport & Politiek.

Afl.

Dag

Tijd publicatie

Gast

Sportdirecteur

1

Woensdag 3 maart

12.00 uur

Rudmer Heerema (VVD)

Guido Davio (Nevobo)

2

Vrijdag 5 maart

12.00 uur

Michiel van Nispen (SP)

Arno van Gerven (Watersport)

3

Maandag 8 maart

12.00 uur

Wytske Postma (CDA)

Jeroen Stevens (NGF)

4

Woensdag 10 maart

12.00 uur

Jeanet van der Laan (D66)

Guido Davio (Nevobo)

5

Vrijdag 12 maart

12.00 uur

Lisa Westerveld (GroenLinks)

Guido Davio (Nevobo)

6

Maandag 15 maart

12.00 uur

Julian Bushoff (PvdA)

Erik Gerritsen (KNHB)