Terug naar Nieuwsoverzicht

Campagne 'Béter wordt het niet buiten!' van start

25 november 2021

De NGF heeft de campagne ‘Béter wordt het niet buiten!’ gelanceerd. Een jaar lang staat GOLF.NL - met de hashtag #goforgreen - in het teken van natuur, gezondheid en duurzaamheid. Doe met ons mee!

Groen zit in het DNA van golf. Van de adembenemende vergezichten die meekleuren met de seizoenen, de geur van het gras tot de natuur in de rough en eromheen.

Vertellen hoe groen we al zijn en nog groener worden

Onze ambitie? Vertellen en aantonen dat we de allergroenste sport zijn die er is, en nog groener worden! Golf is van alle sporten in Nederland pionier én voorloper in duurzaamheid maar lang niet iedereen weet dat. Tegelijk willen we nog groener worden door op alle mogelijke gebieden nog meer duurzame keuzes maken.

Nieuwe doelgroepen

De coronapandemie heeft laten zien hoe belangrijk sport in de buitenlucht is, zowel mentaal als fysiek. En veel jonge mensen zijn in de afgelopen maanden uitgekomen bij golf in hun zoektocht naar een veilige, gezonde sport. Deze nieuwe generatie wil een groene toekomst. En deze nieuwe generatie willen we aanspreken. Op dit moment is slechts 32% van alle golfers vrouw en is 35% van alle golfers 45 jaar of jonger. Met #goforgreen kiezen we ervoor om bij te dragen aan een groenere wereld én hopen we op de langere termijn meer jonge en vrouwelijke golfers aan onze mooie groene sport te verbinden.

Wat houdt de campagne in?

De campagne wordt verweven in activiteiten en communicatie van de NGF en GOLF.NL. Ook in onze samenwerkingsverbanden met externe partijen gaat duurzaamheid en #goforgreen een belangrijke rol spelen.

Inspiratiefilm
We hebben de campagne afgetrapt met een prachtige inspiratiefilm, waarin de symfonie van mens, natuur en spel op een originele manier wordt weergegeven. Deze verspreiden we via al onze kanalen zodat het niemand kan ontgaan dat de campagne “Béter wordt het niet buiten!” van start is gegaan. De video is opgenomen op hole 10 van de Edese Golf Club Papendal. Bekijk 'm hieronder!

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

GreenPaper
Met een knipoog naar het bekende whitepaper hebben wij artikelen boordevol groene inspiratie geschreven en deze gebundeld in een GreenPaper. Lees over groene recepten, duurzame golfmaterialen, tweedehands golfspullen, welke ‘holes’ je tegen kan komen op de golfbaan en interviews met inspirerende mensen zoals greenkeeper Jan en gedragswetenschapper Ronald Voorn. De GreenPaper is hier als pdf te downloaden of lees het magazine hier online.

Groene plaatjes
De meeste golfers kunnen het niet laten mooie foto’s te maken van al dat prachtige groen om hen heen. En terecht! We roepen alle golfers op hun perfecte natuurplaatjes naar ons op te sturen of op Instagram te plaatsen met hashtag #goforgreen en tag @golfnl. De redactie selecteert elke maand de drie mooiste foto’s en plaatst deze op de socialmediakanalen van GOLF.NL. De maker van de foto die vervolgens de meeste stemmen krijgt, wint een golfhorloge.

goforgreen


De tien groene ambities
We maken onze groene ideeën graag concreet: met onderstaande 10 ambities voor 2022 zetten we stappen richting donkergroen.

  1. De kleur groen als het nieuwe normaal. 12 maanden lang en 52 weken per jaar aandacht voor #goforgreen via verschillende socialemediakanalen en GOLF.NL. Met wekelijks een onderwerp uitgelicht binnen de thema’s duurzaam, natuur en gezondheid.
  2. De naam Big Green Egg Open verklapt het al een beetje. We gaan het golftoernooi op de Rosendaelsche Golfclub, dat deel uitmaakt van de Ladies European Tour, zo duurzaam mogelijk organiseren. Met dit toernooi willen we het GEO-certificaat behalen, wat inhoudt dat we gaan voor de internationale groene standaard voor golfevenementen.
  3. Op veel Nederlandse golfbanen is al structureel aandacht voor de natuur, het milieu en de samenleving; 102 van de 251 banen hebben een internationaal erkend duurzaamheidscertificaat en nog een heel aantal werkt hard aan het verkrijgen daarvan. In 2022 werken we toe naar nog veel meer banen met een certificaat.
  4. Samen met Vogelbescherming Nederland organiseren we al meer dan 20 jaar de NGF Birdwatching Day. Omdat de ongerepte natuur het prachtige decor van onze sport vormt, gaan we op zoek naar nog twee natuurorganisaties om mee samen te werken. Zo versterken we onze groene wortels.
  5. In 2022 krijg je binnen GOLFGO, het starttijdenplatform van GOLF.NL, de mogelijkheid om te filteren op banen met GEO-certificaat. Zo zien golfers een oogopslag of de golfbaan waar ze willen spelen, bewust omgaat met natuur en milieu.
  6. De golfsport houdt van evidence based. In 2022 gaan we onderzoeken hoe groen Nederlanders golf vinden en er komt een onderzoek (in samenwerking met het lectoraat Marketing & Customer Experience van de Hogeschool Utrecht onder leiding van gedragswetenschapper Ronald Voorn) naar de waardeperceptie van duurzaam golf.
  7. Wist jij dat op een gemiddelde golfbaan zo’n 60 procent natuur is? En dat 102 van de 312 wereldwijd GEO-gecertificeerde golfbanen zich in Nederland bevinden? In 2022 gaan we geen blauwdruk maar een 'greendruk' maken om evidence based te laten zien hoe groen golf is.
  8. In een golfronde van 18 holes loop je al gauw tussen de 6 en 8 kilometer. Dat is goed voor gemiddeld z’n 10.000 stappen. Dit doe je dan ook nog eens midden in de natuur, even ontsnappend aan de drukte en je hoofd leegmakend. Samen of alleen. In 2022 leggen we niet alleen de nadruk op de fysieke voordelen van golf maar ook op de mentale. Met als het doel het taboe op psychische aandoeningen te verminderen en de drempel om erover te praten te verlagen.  
  9. Wij gaan op zoek naar drie groene ambassadeurs. Samen met hen maken we de thema’s gezondheid, natuur en duurzaamheid nog zichtbaarder. 
  10. Samen weet je meer dan alleen. We nodigen alle golfers uit om met ons mee te doen en denken. Opmerkingen, tips of geniale suggesties voor een groenere golfsport kunnen worden gemaild naar goforgreen@golf.nl. Daarnaast worden alle golfers uitgenodigd voor twee brainstormsessies in het nieuwe jaar met als thema: ‘hoe maken we van golf de groenste sport die er is’.

Doe ook mee!

De campagne ‘Béter wordt het niet buiten!’ kan niet zonder de support en het enthousiasme van golfclubs en -banen. Jullie hebben immers dat ‘buiten’, die prachtige natuur en natuurminnende leden en gasten. Doe mee!

Via deze wetransfer link kunnen jullie de eerdergenoemde video, divers promotiemateriaal en afbeeldingen downloaden. Gebruik ze om de boodschap #goforgreen onder jullie leden te verspreiden. Heb je een briljant groen idee? Deel het me ons! Heb je op jouw club een best practice op het gebied van  duurzaamheid, natuur of gezondheid? We horen het graag zodat we er aandacht aan kunnen besteden op ngf.nl en er andere clubs en banen mee kunnen inspireren! Mail naar goforgreen@golf.nl.