Terug naar Nieuwsoverzicht

Golfbaan Sluispolder is jeugd en familie golfclub van de maand

6 april 2022

Golfbaan Sluispolder heeft zich de afgelopen jaren flink ingezet om meer jeugd aan het golfen te krijgen. Zo waren er in 2019 nog maar 32 spelers tot 21 jaar, inmiddels zijn dat er 86. Wat hebben ze gedaan om deze junioren te werven en te behouden? We vragen het aan Remko Engel, eigenaar van Golfschool Sluispolder.
 1. Waarom vinden jullie jeugd en familie belangrijk?

  “De jeugd zorgt voor een completer clubgevoel. Het is goed om golfers te hebben in alle leeftijden. Hiermee ontstaat een leuke, gezellige dynamiek. En uiteindelijk is de jeugd de toekomst en zijn ze onze nieuwe toekomstige vaste leden! De uitstroom van jeugdleden is ook wel weer groot, maar het zaadje is gepland. En we vertrouwen erop dat ze op een bepaald moment het golfen weer een keer oppakken.”

 2. Wat is het geheim achter jullie succes?

  “We weten dat golf voor de jongste kinderen best een moeilijke sport is. We proberen daarom ook vooral spel en motorische ontwikkeling te stimuleren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen altijd met een goed gevoel naar huis gaan. Hierdoor hebben we veel kinderen in de leeftijdsgroep 6 tot 10 jaar. Daar zitten ook talentjes tussen die doorstromen.”

 3. Wie zijn de steunpilaren achter het succes?

  “Het is te danken aan het hele team, met de commissies, het bestuur, de voorzitter en het volledige team van pro’s. Zij toonden veel commitment en toewijding. Samen hebben ze een goed gevoel hoe ze met kinderen moeten omgaan. Dat is de basis. De hele club inclusief het personeel van de horeca creëert een leuke sfeer. De kinderen voelen dat, maar ook de ouders!”

 4. Wat is de kracht van jullie jaarkalender?

  “Jaarlijks zorgt het volledige team voor minimaal 10 jeugdwedstrijden zoals clubkampioenschappen, maandbekers en een familiedag. Maar er zijn ook festiviteiten rond speciale dagen zoals Sinterklaas. Daarnaast organiseren we activiteiten. Samen naar het Dutch Open, een jeugdkamp in de zomer en een jaarafsluiting met een avondje bowlen. Voor de topjeugd organiseren we een internationale wedstrijd samen met een aantal buitenlandse clubs.

  We zorgen voor een jaarkalender die vernieuwend en uitgebreid is, zodat die voor ieder wat wils biedt! Het gevolg is dat kinderen blijven, doorzetten en uiteindelijk betere golfers worden.”

 5. Wat is jullie leukste activiteit en waarom?

  “Wij vinden zelf het uitje naar het Dutch Open met de grote touringcar het leukst! De gezelligheid begint al in de bus, voor de kinderen is het een geweldige belevenis. De spelactiviteiten met het GOLFRAAK!-Funpark vinden ze heel leuk, en natuurlijk handtekeningen jagen. De kids zelf geven meestal aan dat het bowlen de leukste activiteit van het jaar is.”

 6. Wat is jullie doel voor de toekomst en hoe gaan jullie dit bereiken?

“Het doel is om in 2022 100+ jeugdspelers te halen. We hopen dat onze nieuw op te zetten Internationaal Team Championship daaraan zal bijdragen. Dat wordt een jaarlijks event waarmee we de beste jeugdspelers vanuit verschillende landen aantrekken; dit is vooral bedoeld voor de ambitieuze jeugd.”