Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubnieuws april: TrackMan Range in Nijmegen

23 april 2022

Banen en clubs in het nieuws en interessant nieuws voor clubs en banen. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom.

Golfdag voor goede doel

Bij een benefietgolfdag op Golfbaan Tespelduyn is 3.000 euro ingezameld voor De Honingraat, een dienstencentrum voor kinderen van 2 tot 18 jaar met verstandelijke of meervoudige beperkingen. Verschillende Nederlandse golfclubs, waaronder de Koninklijke Haagsche, Noordwijkse en Kennemer, stelden greenfeevouchers ter beschikking als prijs.

"Eindelijk alle remmen los op Dutch Open"

Algemeen Dagblad schrijft over het Dutch Open. "Het internationale golftoernooi is voor de eerste keer in mei in plaats van september. De nog vrij jonge golfbaan Bernardus Golf, eigendom van Vughtenaar Robert van der Wallen, is voor de tweede keer gastheer."

De drivingrange als ontmoetingsplaats

Steeds meer clubs en banen maken hun drivingrange aantrekkelijker voor leden en gasten. Ook Golfbaan Het Rijk van Nijmegen heeft dit gedaan. De oefenplaats is sinds 14 april een van de drie TrackMan Ranges in Nederland. Een TrackMan is een apparaat dat informatie geeft over de balsnelheid, geslagen afstand, hoogte van de balvlucht en nog veel meer. De golfer ziet de balgegevens op een scherm en op zijn of haar smartphone. Je kunt op een TrackMan Range ook allerlei spellen en wedstrijdjes spelen, zowel individueel als met een groepje. 

Trackman Ranges en drivingranges met vergelijkbare technologieën maken individueel en gezamenlijk oefenen leuker, waardoor de drivingrange een ontmoetingsplaats wordt. "Balvluchttechnologie is de toekomst van de drivingrange en geeft oefensessies een echt doel', zegt general manager Martin Snider van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. De baan organiseert ook TrackMan-golfclinics.

Meer informatie: golfenophetrijk.nl. Lees ook het Caddie-artikel De drivingrange als ideale ledenbinder.

"Groen licht voor golfbaan Venlo"

1Limburg meldt dat er groen licht is voor een golfbaan en natuurgebied bij Greenport Venlo. De bezwaren tegen Parc Zaarderheiken (van onder meer oöperatie De Peelse Golf) zijn door de Raad van State ongegrond verklaard. "Het terrein van ruim 250 hectare wordt ingericht als natuur- en recreatiegebied. Daarbij wordt voor een deel het oude heidelandschap hersteld. Ook komt er een golfbaan met 18 holes, worden er waterpartijen hersteld en komt er een paviljoen voor recreanten." Ook De Limburger meldt het nieuws. Zie verder raadvanstate.nl.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lodewijk Klootwijk vertrekt bij NVG

Lodewijk Klootwijk zal op 1 juni vertrekken als directeur van de NVG. Hij vertrekt naar het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), war hij de functie van directeur-bestuurder heeft aanvaard. Meer details worden vermeld in een nieuwsbrief van de NVG.

9 extra holes in Zeeland

Golfdomein De Brugse Vaart in Oostburg mag uitbreiden van de Sluise politiek. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. De Brugse Vaart is nu een 18-holes baan en wil er negen holes bij bouwen. Vorig jaar zei een woordvoerde van de baan op Omroep Zeeland dat er veel vraag is naar een kortere baan. “Op een baan van negen holes kunnen spelers binnen anderhalf uur hun ronde afwerken. Als ze dat nu op de bestaande baan willen doen, zijn ze veel meer tijd kwijt. En tegenwoordig hebben veel mensen die tijd niet meer.”

"Weer mens worden op de golfbaan"

De Provinciale Zeeuwse Courant bericht over Focus op Golf, een initiatief van enkele enthousiaste Zeeuwse golfers dat zich richt op mensen die bijvoorbeeld aan het revalideren zijn na een beroerte of kampen met MS, Parkinson of niet aangeboren hersenletsel.

Golfbaan als onderdeel van natuur

"Een golfbaan bestaat voor ongeveer 70 procent uit natuur en voor 30 procent uit het daadwerkelijk voor golfers bespeelbare deel”, vertelt Anderstein-lid en IVN-natuurgids Kees van Rijsbergen in Nieuwsblad De Kaap.

Op de website van Anderstein staat ook een bericht over Van Rijsbergen en inventarisaties op Anderstein door een Flora en Fauna Werkgroep en een Vogelwerkgroep: "Jarenlange inzet van leden heeft geresulteerd in een prachtig overzicht van de flora en fauna van Anderstein. Kees van Rijsbergen maakte de prachtige foto’s. Bekijk welke vogels, planten, dieren, libellen enzovoorts op onze golfbaan voorkomen. Klik hier voor het overzicht."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Zege voor Boef

Ronald Boef heeft op 6 april het B1 Stableford Championship gewonnen, onderdeel van het ISPS Handa U.S. Open Blind Golf Championship op The King and The Bear in Florida. Lees meer op nhnieuws.nl. Boef traint en oefent veel op Westwoud en de Goyer. De Goyer heeft er met een benefietdag en veiling voor gezorgd dat Boef aan grote toernooien kan meedoen.

Bergvliet Villa's

Begin april heeft Landgoed Bergvliet, eigendom van de familie Pheninckx, een vakantiepark geopend met de naam Bergvliet Villa’s. Er staan 80 luxe huizen. Het landgoed, 86 hectare groot, bestaat nu uit een golfbaan van 60 hectare (Landgoed Bergvliet) met een clubhuis en koetshuis (horeca en vergaderruimtes), een golfschool en een spa. 

 

In de loop van de maand volgt hier meer nieuws. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom: stuur een mail.